Ispiši ovu stranicu

Europska povjerenica Elisa Ferreira u Osijeku

Zajedničko fotografiranje Zajedničko fotografiranje OBŽ

Povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira boravila je u Osijeku te izjavila kako je cilj kohezijske politike osigurati budućnost svakom europskom gradu i regiji jer je njihov napredak ujedno i napredak Europe.

Povjerenica je sudjelovala na konferenciji "EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“.

Kazala je kako kohezijska politika želi pridonijeti razvoju svih regija jer Europu ne čine samo Bruxelles ili glavni gradovi država članica, već je potrebno biti otvoren potrebama različitih regija i općina jer to Europu čini snažnom. U ovom je programu za Hrvatsku osigurano 9 milijardi eura.

Smatra kako ključno pitanje nije koliko novca ima na raspolaganju, nego kako ta sredstva rasporediti na mjesta kao što su Osijek, Vukovar, manji gradovi i ruralna područja u cijeloj Hrvatskoj.

Ministrica regionalnoga razvoja i EU fondova Nataša Tramišak kazala je kako je u novim programima, posebice u programu "Konkurentnost i kohezija", dodana teritorijalna dimenzija.

Samo panonskoj Hrvatskoj na raspolaganju je oko 200 milijuna eura, za jadransku regiju 140 milijuna eura i za sjevernu Hrvatsku 100 milijuna eura.

Povjerenica Ferreira i ministrica Tramišak srele su se s poduzetnicima u poduzetničkom inkubatoru "Bios" te posjetile gradilišta gospodarskog centra i novog sajamskog prostora gdje ih je dočekao župan Ivan Anušić.

U kampusu osječkog sveučilišta sastala se i sa studentima te posjetila osječku povijesnu gradsku jezgru Tvrđu.

Pročitano 362 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun