Ispiši ovu stranicu

Bojan Glavašević u Vukovaru odao počast civilnim žrtvama

Bojan Glavašević na Memorijalnom groblju Bojan Glavašević na Memorijalnom groblju Milan Paun

Počast žrtvama stradalim u Vukovaru 1991. polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je izaslanstvo Zeleno-lijevog bloka u Hrvatskom saboru, a predvodio ga je Bojan Glavašević, sin novinara Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića koji je ubijen Ovčari na današnji dan 1991. godine. 

Za sve civilne žrtve rata saborski zastupnici Bojan Glavašević i Urša Raukar-Gamulin položili su vijenac i upalili svijeću kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari, a vijenac su bacili i u Dunav.

Bojan Glavašević rekao je da je Vukovar njemu uvijek teška priča, a kada dođe u taj grad, dođe s ponosom jer je žrtvom njegova oca Siniše Vukovar postao uklesan u njegovu obitelj, a njegova obitelj u Vukovar.

"Ovo je moj grad i ja ću njime uvijek hodati uzdignute grade i ponosno", kazao je Glavašević, dodavši kako sve žrtve u Vukovaru, bilo koje nacionalnosti, zaslužuju pijetet.

"Poštujemo svaku osobu koja je na pravdi Boga izgubila život ili nestala, osobu koja nije nosila uniformu. Mislim da je vrlo kršćanski, a u konačnici i ljudski dopustiti svim ljudima da se sjete svojih najmilijih", kazao je Glavašević.

"Naročito smo danas u mislima sa obiteljima nestalih i mislimo kako se moraju pojačati aktivnosti kako bi pronašli svi oni koji do dana današnjega nisu pronađeni. Istina i pravda su temelj mira i zato se zalažemo da sve žrtve dobiju pravdu i svi ratni zločinci budu privedeni", rekla je Urša Raukar-Gamulin.

Pročitano 569 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun