Ispiši ovu stranicu

Mujkić: Žrtvama ne treba brojati krvna zrnca

Konferencija za novinare Konferencija za novinare Milan Paun

Predsjednica vukovarske podružnice Domovinskoga pokreta Ivana Mujkić na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama u Vukovaru rekla je da se hrvatskom narodu nameće licemjerna teza pomirbe koja s pomirbom nema ništa.

Osvrnula se na izjavu HDZ-ova gradonačelnika Otoka Josipa Šarića koji je ustvrdio, navodi Mujkić, da je Ivan Penava, predsjednik Domovinskoga pokreta, rekao kako neće dopustiti da „hrvatski Srbi iskažu poštovanje prema žrtvama velikosrpske politike”.

Mujkić je zanijeka da je Penava to ikada izjavio te dodala da svakoj žrtvi treba odati počast bez obzira na njenu nacionalnu pripadnost, no nije prihvatljivo bacanje vijenca 17. studenoga uoči Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Rekla je kako Milorad Pupovac i SDSS polažu zasebne vijence žrtvama Hrvatima i žrtvama Srbima te na taj način žrtvama broje krvna zrnca što ne treba raditi.

Pupovac ne želi položiti vijenac žrtvama velikosrpske agresije jer ta agresija za njega ne postoji.

Rekla je i kako se vukovarski HDZ o ovima temama ne oglašava, a mudra šutnja zapravo znači da oni to odobravaju.

Pozvala je one koji iz Zagreba govore o pomirbi, da to provedu u praksu na način da osiguraju zajedničko obrazovanje učenicima, kroz procesiranje ratnih zločina i jači angažman na pronalasku nestalih osoba.

Pročitano 345 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun