Ispiši ovu stranicu

Prva svijeća upaljena na adventskom vijencu u Osijeku

Paljenje svijeće Paljenje svijeće Grad Osijek

Prvu svijeću na adventskom vijencu u Osijeku sinoć je na Trgu pape Ivana Pavla Drugoga ispred katedrale sv. Petra i Pavla upalio župnik mons Adam Bernatović.

Paljenju svijeće nazočili su zamjenici gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin i Jasenka Crnković. Uz pratnju Tamburaške škole Batorek u kulturno-umjetničkom programu nastupili su solisti Dora Vestić, Nera Mamić, Goran Bošković i Marin Bulić.

- Ova prva adventska svijeća, svijeća vjere i nade, šalje važnu poruku da se nadamo miru i svjetlu, pogotovo kada pogledamo što se događa u svijetu i Ukrajini. Svima našim sugrađankama i sugrađanima želimo da ovo najljepše i najčarobnije doba u godini provedu u miru i ljubavi uz svoje najmilije i da uživaju u adventskoj ponudi koju ćemo vrlo brzo i prikazati – poručio je Vulin.

Župnik Bernatović rekao je da paljenjem svijeće pokazujemo želju da nam Bog osvijetli put kojim možemo doći do Njega i On k nama, a On će doći ako otvorimo svoja srca.

Advent u Osijeku ove će se godine uz bogat zabavni, kulturni, glazbeni i gastronomski program održavati u Tvrđi od 2. do 30. prosinca.

Pročitano 343 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun