Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Zaželi 3 uskoro u Vinkovcima

Zaželi 3 uskoro u Vinkovcima Foto: Grad Vinkovci

U Vinkovcima uskoro kreće treći nastavak projekta Zaželi u sklopu kojeg će u narednih šest mjeseci 30 žena brinuti o 240 korisnika.

Na taj način još jednom osigurana je neophodna pomoć starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom s području grada, a ženama zaposlenima kroz projekt prilika za dodatnim osposobljavanjem i stjecanjem novih znanja i vještina, kako bi bile što konkurentnije na tržištu rada i nakon završetka projekta.

Projekt „Zaželi – Program zapošljavanja žena na području Grada Vinkovci 3“ koji je odobren od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, vrijedan je gotovo 1,5 milijuna kuna. Grad Vinkovci je nositelj, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci, a projekt su pripremili djelatnici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA.

Ciljanu skupinu projekta čini 30 nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene žene s područja Grada Vinkovaca koje se nalaze u evidenciji HZZ-a i imaju maksimalno srednju stručnu spremu te pripadaju teže zapošljivim/ranjivim skupinama. Zanimljiv je i podatak kako će se kroz projekt zaposliti i jedna osoba koja će biti zadužena za dokumentaciju vezano za ciljanu skupinu odnosno pratit će i kontrolirati rad svih zaposlenih žena.

 

Pročitano 326 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI