Ispiši ovu stranicu

Osječki proračun težak 128,3 milijuna eura

Sjednica Gradskoga vijeća Sjednica Gradskoga vijeća Grad Osijek

S 18 glasova za, 10 protiv i jednim suzdržanim osječki su vijećnici usvojili gradski proračun za iduću godinu u iznosu od 128,3 milijuna eura.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je da se radi o razvojnom, racionalnom i održivom proračunu koji omogućava realizaciju niza projekata.

To su izgradnja triju novih vrtića i dogradnja dvaju postojećih, nastavak uređenja gradskoga kupališta Kopakabane, dovršetak izgradnje koncertne dvorane u Kulturnom centru, uređenje prometnica i biciklističkih staza, nastavak izgradnje promenade prema Retfali, rekonstrukcija Trpimirove ceste i modernizacija tramvajske infrastrukture za dolazak niskopodnih tramvaja.

Započet će i realizacija strateških projekta izgradnje gradske tržnice, rekonstrukcija središta grada i kompleksa Gradski vrt, izgradnja zgrade veslačkoga kluba te gradnja društvenoga doma u Brijestu.

Novim su proračunom povećana izdvajanja za umirovljenike i sport.

Radić je napomenuo da je grad likvidan te da nema predviđenih kreditnih zaduženja.

Povodom Dana grada vijećnici su prihvatili prijedloge za dodjelu javnih priznanja, a nagradu za životno djelo primit će glazbenica Vera Svoboda Njikoš za izniman doprinos kulturnom stvaralaštvu.

 

Pročitano 284 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun