Ispiši ovu stranicu

Osječanke i Osječani obilježavaju Dan grada

Osječka Tvrđa Osječka Tvrđa Foto: R. Rac/HRV/2022.

Osječani i Osječanke obilježavaju Dan grada, u spomen na 2. prosinca 1786. godine kada su nekadašnje gradske općine - Tvrđa, Gornji i Donji grad – spojeni u jednu cjelinu.

Dan grada čestitao je osječki gradonačelnik Ivan Radić, izrazivši nadu da će Osijek nastaviti s gospodarskim razvojem te s vjerom da će demografska politika i sve ostale politike u ovom gradu ići prema naprijed.

Tim povodom održat će se svečana sjednica osječkog Gradskog vijeća kojoj će po najavama nazočiti i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Na sjednici će se dodijeliti javna priznanja kao najveći oblik javne zahvale za djelovanje pojedinca i grupa u različitim sferama u gradu na Dravi.

Najvrijednije javno priznanje, Zlatna plaketa "Grb Grada Osijeka" za životno djelo, dodijelit će se - Veri Svobodi Njikoš. Zaslužila ga je zbog iznimnog doprinosa kulturnom stvaralaštvu, očuvanju tradicijskih i starogradskih pjesama te promicanje Osijeka.

Zlatna plaketa "Grb Grada Osijeka" bit će dodijeljena udruzi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu za njezino djelovanje u području socijalne skrbi i odgoja djece i mladih.

Pečat Grada Osijeka dodjeljuje se Zvonimiru Bogdanoviću za njegov izniman doprinos osječkoj odbojci, prvo kao igrač tadašnjeg Metalca OLT, a poslije u obnašanju trenerskih obveza u pravilu s mlađim uzrastima.

Pročitano 330 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac