Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Otoku obilježena 31. obljetnica pogibije prvih hrvatskih zrakoplovaca

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u središtu Otoka, obilježena je 31. godišnjica pogibije pripadnika Prvog samostalnog zrakoplovnog voda Osijek.

Piloti Marko Živković i Mirko Vukušić te padobranci Rade Griva i Ante Plazibat prvi su hrvatski zrakoplovci poginuli u Domovinskom ratu. Njih četvorica su poginuli ispunjavajući borbenu zadaću u noći na 2. prosinca 1991. nedaleko od Otoka, kada je njihov zrakoplov raketom zemlja-zrak srušila protuzračna obrana bivše JNA potpomognuta srpskim paravojnim postrojbama.

Vijence su podno spomenika poginulim zrakoplovcima u središtu Otoka položili i svijeće upalili članovi obitelji i rodbina te njihovi suborci.

Počast su im izrazila i brojna izaslanstva, među kojima i izaslanici predsjednika Hrvatskoga sabora i Vlade, ministarstava obrane i hrvatskih branitelja, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Otoka te drugi.

Odana je i počast za 27 hrvatskih branitelja i civila iz Otoka poginulih i nestalih u Domovinskom ratu. Sveta misa zadušnica služena je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog.

 

Pročitano 673 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI