Ispiši ovu stranicu

Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn Foto: Marija Molnar

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

- Osmislili smo ovu mjeru u cilju poticanja predanosti rezultatu. Nagrade uručujemo osmu godinu za redom, a ove smo godine iznos i povisili za 25 posto. Drago mi je vidjeti ovdje studente, njihove roditelje i članove obitelji, ponosni smo na njihov uspjeh i raduje me da ih velika većina teži ostati u Vukovaru, Slavoniji i Hrvatskoj. Mislim da je u tome i smisao ove priče– naglasio je gradonačelnik Penava.

Nagrađeni studenti su izvrsni u studijskim programima medicine, dentalne medicine, sestrinstva, biologije, kemije, kemijskog inženjerstva, engleskog jezika, hrvatskog jezika, pedagogije, teologije, elektrotehnike, fizioterapije, geografije, klavira, kineziologije, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

 

Nagradjeni studenti Penava Marija Molnar 2022

 

- Glavna poruka koju treba poslati studentima, ali i svim građanima u RH je ta da snagu i perspektivu našeg budućeg razvoja kako osobnog tako i razvoja naših općina, gradova i države, ne nose oni koji imaju stranačke iskaznice ili oni koje guraju imena i prezimena obitelji iz kojih dolaze, nego ono što nose u sebi, njihovo znanje, emocija, sposobnost i energija koju imaju za ponuditi. To im nitko ne može oduzeti i to u konačnici i čini razliku u odnosu na druge – poručio je Penava.

Kako su istaknuli u vukovarskoj gradskoj upravi, ovom mjerom „Grad Vukovar kontinuirano već osmu godinu za redom ističe svoja nastojanja, brigu i konkretne mjere u poticanju uspješnosti i obrazovanja mladih te zadržavanju visoko obrazovanih kadrova na području grada Vukovara, a koji će doprinijeti u izgradnji ljepšeg i kvalitetnijeg životnog standarda cjelokupne zajednice”.

 

Pročitano 618 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar