Ispiši ovu stranicu

OŠ Nikole Andrića obilježava (Tje)Dan škole

Otvorenje izložbe Lions kluba "Poster mira" Otvorenje izložbe Lions kluba "Poster mira" Foto: OŠ Nikole Andrića

Svečanim otvorenjem međunarodne izložbe „Poster mira” Lions kluba Vukovar u prostoru novoobnovljene vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića, započelo je obilježavanje (Tje)Dna škole.

Ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka objasnila nam je da će se rođendan škole obilježavati tijekom cijeloga tjedna, točnije do petak, 9. prosinca, iako je pravi dan škole danas, 5. prosinca, na rođendan hrvatskog književnog povjesničara, prevoditelja, filologa, dramaturga, novinara, feljtonista, leksikografa i kazališnog djelatnika Nikole Andrića.

- Pod nazivom „Proviri i sudjeluj” za sve one koji, nažalost, nisu dočekali završetak obnove za vrijeme svoga boravka u našoj školi, a bili su naši učenici, za djelatnike, roditelje, suradnike i prijatelje pripremili smo organizirani obilazak obnovljene zgrade škole u utorak, 6. prosinca od 17 do 19 sati – najavljuje Kotromanović Sauka.

Ispričala je i kako će se u srijedu, 7. prosinca u školi održati eko-akcija pod nazivom „Recikliraj i zasadi”. Riječ je o akciji sadnje mladica, prikupljanja staroga papira, potrošenih baterija te vaganje prikupljenih plastičnih čepova.

- Dan kasnije, u četvrtak, 8. prosinca u prostoru škole održat će se županijsko stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije pod nazivom „Mudro planiraj”, a za sudionike smo pripremili prigodni program pod nazivom „Parižanin s Vuke” u spomen na Nikolu Andrića – rekla je ravnateljica škole.

U petak, 9. prosinca, održat će se dio programa pod nazivom „Bili ste i pomogli” kojim će se na simboličan način zahvaliti svim udrugama, institucijama i drugim prijateljima škole.

Osnovna škola Nikole Andrića u Vukovaru trenutno ima 199 učenika, ravnateljica Jelena Kotomanović Sauka pojašnjava kako su uvjeti za rad na visokoj razini, s obzirom da je škola nedavno obnovljena i opremljena s novom i suvremenom opremom. Rekla je kako su u tijeku radovi na asfaltiranju sportskih terena te parkirališta škole, kao i krajobrazno uređenje. Zahvalila je Gradu Vukovaru kao njihovom osnivaču na svoj dosadašnjoj financijskoj i bilo kojoj drugoj pomoći kojom su poboljšani uvjeti rada za sve učenike i djelatnike.

Pročitano 403 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac