Ispiši ovu stranicu

Veleposlanik Irske u RH u Vukovaru

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava primio je u nastupni posjet Nj. E. Ruaidhria Dowlinga, veleposlanika Irske u Republici Hrvatskoj.

Dowling je po drugima puta ove godine u Vukovaru, a teme sastanka između veleposlanika i gradonačelnika Vukovara Ivana Penave bazirale su se na gospodarstvo i turizam.
- Razgovarali smo o povezivanju Slavonije i Vukovara s Irskom. Komentirali smo ekonomsku situaciju prouzrokovanu ratom u Ukrajini te o izazovima koji čekaju kako Vukovar tako i Irsku. Razgovarali smo i o mogućnostima za suradnju u turizmu te kako Irski turisti sve češće dolaze u Hrvatsku, uglavnom na obalu, ali nadam se kako će dolaziti i u Slavoniju. Puno je Hrvata koji dolaze u našu državu te je tako prije par godina osnovana zajednica Hrvata u Irskoj. Nadam se kako ćemo u budućnosti ostvariti suradnju s Gradom Vukovarom – istaknuo je Dowling.

Gradonačelnik Penava rekao je kako su razmijenili čitav niz područja, od iseljavanja do poljoprivrede.
- Razgovarali smo o mogućnostima suradnje i na području kulture. Drago mi je da smo imali otvoren razgovor i veselim se budućoj suradnji – zaključio je Penava.

 

Pročitano 294 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI