Ispiši ovu stranicu

Njemačka tvrtka posluje u Vukovaru i bilježi porast zaposlenih

Njemačka tvrtka posluje u Vukovaru i bilježi porast zaposlenih Foto: Marija Molnar

Tvrtka Walter Konig Croatia d.o.o. njemačkoga investitora s radom u Vukovaru započela je 2020.godine s 13 zaposlenika i to u jeku pandemije. Krajem 2021. broj zaposlenih bio je 37, a danas 54. Iduće godine planiraju novo povećanje broja zaposlenih. Pogon za proizvodnju i montažu metalnih komponenti i konstrukcija smješten je u zoni tvornice Borovo, odmah iza nekadašnjeg Borovo Commerca. Tvrtka će proizvoditi te montirati i metalna kućišta za baterije i elektroniku za fotonaponske solarne sustave za stambene i gospodarske objekte. Zbog pozitivnih rezultata poslovanja, ovu su tvrtku jučer posjetili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnoga odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić.

Direktor tvrtke Dierk Mohr naglasio je da su nakon osnutka poduzeća vrlo brzo počeli i s proizvodnjom, a iskustvo poslovanja u Vukovaru ocijenio je odličnim.

- Dobili smo svu moguću podršku Grada Vukovara, nemamo nikakvih problema s dobavljačima, lako pronalazimo radnike što nam je iznimno važno i ohrabrujuće za budući rad, jednom rječju sve je pozitivno – istaknuo je Mohr, dodavši kako su ove godine investirali u prostor te nabavku strojeva, a u idućoj pokreću i novu proizvodnu liniju.

Gradonačelnik Penava pak naglasio je iznimno zadovoljstvo napretkom i učinkovitošću zaposlenika koji su uspjeli odgovoriti na izazove, prvenstveno na rad tijekom pandemije.

- Mislim da je stvar impresivna. Nisu to doduše stotine ili tisuće radnih mjesta, ali je tvrtka značajno povećala broj zaposlenih u dvije godine tijekom pandemije. Drago mi je da su njemački partneri zadovoljni kao i radnici uvjetima u kojima rade, a odlaze i na usavršavanje u Njemačku. Ako se poduzetnici vesele budućem radu, novim narudžbama i poslovnim izazovima, onda je to ispunjenje i naših ciljeva pa smo i mi zadovoljni. Želim što više ovakvih uspješnih priča u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj, što više zadovoljnih poslodavaca i radnika jer to je jedina garancija ostanka na ovim prostorima, a i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva sa svjetskim – rekao je Penava.

Od tehničkog direktora tvrtke Gorana Čuturića doznali smo da sve što proizvedu plasiraju isključivo na njemačko tržište, da su radnici iz Vukovara i okolice i kako do sada nisu imali nikakvih problema pronaći varioce, bravare i ostale struke vezane uz metal. 

Pročelnica Bilić istaknula je da je ove godine u svrhu razvoja poduzetništva iz gradskoga proračuna izdvojeno 2,5 milijuna kuna, u zadnjih sedam 25 milijuna, a uz sredstva Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, riječ je o iznosu od preko 60 milijuna kuna.

- Što se tiče broja zaposlenih u Vukovaru, te brojke iz mjeseca u mjesec konstantno rastu, tako da u listopadu ove godine bilježimo dva posto više zaposlenih u odnosu na listopad prošle godine. Vjerujemo da će se grad još više razvijati, kao i da će se trend porasta zaposlenih nastaviti, da ćemo imati još više ovakvih pozitivnih primjera uspješnih tvrtki poput ove, a mi smo tu, na raspolaganju, za sve što treba – naglasila je Bilić.

Pročitano 676 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar