Ispiši ovu stranicu

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa Foto: OBŽ

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.


U okviru projekta ukupno je nabavljeno 13 novih autobusa od kojih ih je sedam predano u rujnu ove godine. Direktor GPP-a Dejan rekao je kako će ta vozila znatno unaprijediti razinu usluga, ali i osigurati cijeli niz drugih prednosti.
- Radi se o vozilima kojima ćemo znatno unaprijediti razinu naših usluga, ali i udobnost i sigurnost te pristupačnost osobama smanjene pokretljivosti. Također, smanjit ćemo troškove održavanja i emisiju CO2, što je i krajnji cilj daljnje nabave autobusa. Ukupni bruto iznos sada pristiglih 6 autobusa iznosi 14.814.300 kuna, pri čemu je udio sufinanciranja europskih sredstava 82,78%, a ostatak su vlastita sredstva – rekao je Rusmirović.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin naglasio je kako im je cilj i u budućnosti povući što više sredstava kako bi podizali razinu kvalitete usluge javnog gradskog prijevoza.
- Ono što nas posebno veseli je činjenica da je nabavkom ovih 13 novih autobusa, uz 12 koji su nabavljeni 2019. godine, prosječna starost flote GPP-a koju čini 46 vozila, tri do četiri godine. Gledat ćemo i u budućnosti povući što više sredstava kako bismo podizali razinu kvalitete usluge javnog gradskog prijevoza. Tu je i veliki projekt rekonstrukcije tramvajske infrastrukture, što je još jedan pokazatelj dizanja kvalitete. Bit ćemo jedan od malog broja gradova u Hrvatskoj i šire s ovakvom razinom usluge javnog gradskog prijevoza– istaknuo je Vulin.

Svečanoj primopredaji i probnoj vožnji nazočio je i zamjenik župana osječko-baranjskog Mato Lukić koji je podsjetio da je ovaj projekt usklađen s nacionalnom razinom razvoja prometne infrastrukture, ali i onom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a sve u cilju pružanja najvišeg standarda svim korisnicima usluga GPP-a.

 

Pročitano 267 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić