Ispiši ovu stranicu

Održan okrugli stol na temu prava djeteta na život u obitelji

Održan okrugli stol na temu prava djeteta na život u obitelji Foto: Marija Molnar

U palači Srijem u Vukovaru održan je okrugli stol Pravo djeteta na život u obitelji – kako ga podržavamo?, a u okviru EU projekta Ispletimo mrežu!.  koji provodi Centar za socijalnu skrb Vukovar, Podružnica Obiteljski centar. Sudjelovali su predstavnici institucija iz naše županije koje se bave socijalnim uslugama. Cilj je okrugloga stola podići svijest javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina s naglaskom na pravo života u zajednici.

- Ovo je aktivnost u okviru našeg projekta Ispletimo mrežu!, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, a cilj je prevencija institucionalizacije ranjivih skupina društva kroz razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete socijalnih usluga, a što doprinosi ostvarivanju prava ranjivih skupina na život u zajednici – naglasio je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Vukovar Zvonimir Rogulja.

Projekt se provodi u partnerstvu s Vukovarsko-srijemskom županijom uz tehničku podršku Razvojne agencije Vukovarsko- srijemske županije, od 18.listopada 2021.godine i trajat će 22 mjeseca. Ciljana skupina projekta su djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a čiji roditelji iz bilo kojeg razloga nisu u mogućnosti ispunjavati sadržaj roditeljske skrbi i potrebna je podrška roditeljstvu te zaštita i promicanje djetetovih osobnih prava i dobrobiti, potom djeca i mlađe punoljetne osobe s teškoćama u ponašanju odnosno mladi kojima je potrebna pravovremena intervencija nadležnih institucija bez obzira na vrstu, stupanj i intenzitet problema da se spriječi institucionalizacija kao i trudnice ili roditelji s djetetom do godine dana života u riziku od socijalne isključenosti.

- U okviru projekta smo zaposlili i tri stručna radnika u Vukovaru odnosno dvije psihiologinje i jednog socijalnog radnika što je osnažilo Podružnicu Obiteljskog centra, a opremili smo i zgradu za bolje uvjete rada, istaknuo je Rogulja.

 

Pročitano 423 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar