Ispiši ovu stranicu

Proračun Županije za 2023. godinu težak 171 milijun eura

U Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je 15.županijska skupština Vukovarsko-srijemske županije. Prihvaćen je proračun težak 171 milijun eura.

Na dnevnome redome 15. županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije bilo je 12. točaka. Prije dnevnoga reda, usvojen je zapisnik sa 14. sjednice županijske skupštine. Među 12. točaka dnevnoga reda, najviše je rasprave bilo oko usvajanja Plana razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine te o Proračunu Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu. O proračunu je župan Damir Dekanić komentirao.

- Tehničke izmjene proračuna, zadnji rebalans na kraju godine. Neki projekti za koje smo osigurali sredstva u ovome proračunu koji su trebali biti realizirani, prebacuju se u iduću godinu. Riječ je o energetskoj obnovi škola, zatim navodnjavanje i geotermalni izvori. Tehnički moramo sve uskladiti kako bi proračun bio izbalansiran. Novi proračun je i gospodarski razvojan, socijalno osjetljiv, a sve one mjere koje smo pokrenuli u ovoj proračunskoj godini, nastavljaju se.
Za neke mjere koje županija provodi došlo je do značajnog porasta izdvajanja iznosa za provođenje tih mjera, a o kojima je točno riječ, Dekanić kaže.
- Jedna od mjera koja je pokrenuta sa četvero ili više maloljetne djece, a koja je ove godine došla do iznosa od preko tri milijuna kuna. Mjera pomoći umirovljenicima, podignuli smo cenzus, pomoć će moći dobiti na kvartalnoj razini oni koji imaju nešto veće mirovine nego što je bilo do sada. Ono na ćemu će se posebno raditi je izrada što više strateških projekata za nove domove za starije i nemoćne- rekao je Dekanić.

 

Pročitano 296 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI