Ispiši ovu stranicu

Prijatelji životinja pozvali na suosjećanje tijekom blagdana

Prijatelji životinja pozvali na suosjećanje tijekom blagdana Foto: HRV/Milan Paun

Iz udruge Prijatelji životinja pozvali su sve građane da tijekom blagdana ne kupuju, ne nose i ne jedu životinje, ističući da životinje nisu darovi za pod bor jer zahtijevaju dugogodišnju odgovornu skrb i svakodnevnu brigu i predanost. Podsjećaju da je najbolji dar koji možemo pokloniti sebi i drugima onaj bez cijene, a to je suosjećanje.

„Želite li učiniti nešto plemenito za ove blagdane, ne kupujte životinje kao darove nego pomognite napuštenim psima i mačkama da dočekaju Novu godinu zbrinute u toplom domu. Ako ne možete udomiti, uvijek možete pomoći napuštenim šapicama donacijom, donošenjem hrane i dekica ili volontiranjem”, navode iz udruge.

Ukazuju i da nas tijekom hladnijih zimskih dana najbolje grije ona odjeća za koju nitko nije stradao.

„Blagdani mogu proteći i u poštovanju prema svim bićima. Ako se pozivamo na ljubav i mir, budimo dosljedni i ne nanosimo bol drugima. Neka nam svima posljednji dani godine proteknu bez nasilja. Pustimo životinje da žive, pomognimo onima kojima je pomoć potrebna i, naravno, imajmo na umu da je slavlje jednako veselo i bez pirotehničkih sredstava!” zaključuju Prijatelji životinja.

 

Pročitano 700 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar