Ispiši ovu stranicu

Vinkovački gradski proračun smanjen za 71 milijun kuna

Gradonačelnik i zamjenik na početku sjednice vijeća Gradonačelnik i zamjenik na početku sjednice vijeća GV

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskoga vijeća Vinkovaca vijećnici su usvojili prijedlog rebalansa gradskoga proračuna za tekuću godinu.

Tako je proračun smanjen za 71 milijun kuna pa sada iznosi 318 milijuna kuna.

„Ključne su promjene u tri upravna odjela. Upravnom odjelu za EU fondove umanjuju se sredstva za nekih 25 milijuna kuna, a riječ je o projektima za koje nisu otvoreni javni pozivi. Mi smo morali imati planirana i osigurana sredstva u proračunu za to, a budući da pozivi nisu otvoreni, ta se sredstva anuliraju i ta se područja otvaraju u proračunu za 2023. godinu. Kada je riječ o komunalnom gospodarstvu imamo istu situaciju. Kada je riječ o oko 10 milijuna, za koliko se smanjuju sredstva Upravnog odjela za proračun i financije, možemo reći da sredstva vezano za knjižnicu nismo povlačili u obimu koji smo planirali pa onda vraćali bankama, s obzirom na to da je i ove godine Ministarstvo kulture za ovaj projekt izdvojilo 7,5 milijuna kuna” - istaknula je Sanja Lozić, gradska pročelnica za financije.

Na rad Gradskoga vijeća osvrnuo se gradonačelnik Ivan Bosančić.

„Možemo reći da smo kroz cijelu godinu praktički izvršavali sve projekte koji su bili ugovoreni godinu ili dvije godine prije. Imali smo puno toga kroz aglomeraciju, imali smo radove na knjižnici, radove na nadvožnjaku Borinci… Ne možemo pronaći dio grada gdje nismo bili prisutni s određenim radovima. U jednom trenutku bili smo već i dosadni našim sugrađanima zbog raskopanih ulica i skinutoga asfalta, ali idemo prema kraju i polako sve skupa završavamo. Sve je to na određen način ulog u neke buduće projekte, a dobili smo kroz 2022. projekt novog vrtića koji ćemo izgraditi, dogradit ćemo dva vrtića, napraviti prostor za nova mjesta u vrtićima za skoro 300 djece, pripremili smo energetsku obnovu naših škola, radimo na području cijeloga grada, projektiramo. Jučer smo prijavili naš otvoreni bazen, očekujemo i tu dobre rezultate. Ovako u ovom trenutku teško da možemo sve nabrojati, ali mislim da možemo biti zadovoljni, da naši sugrađani mogu biti zadovoljni. Uvijek, naravno, možemo biti bolji, uvijek možemo biti efikasniji. Ako smo negdje pogriješili, ja se ispričavam, ali tko radi taj i griješi ”, istaknuo gradonačelnik Bosančić.

Vijećnici su u nastavku sjednice usvojili izmjene programa gradnje i održavanja komunalne infrastrukture, izmijenili odluke o socijalnoj skrbi i načinu financiranja osnovnih škola, dali suglasnost Statutu Dječjega vrtića Vinkovci, prihvatili izvješće o radu i financijskom poslovanju Kulturnog centra Vinkovci te usvojili programe javnih potreba u sportu i poticanja poduzetništva.

Pročitano 248 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun