Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županija osigurala 660 tisuća kuna za potpore poljoprivrednicima

Vukovarsko-srijemska županija osigurala 660 tisuća kuna za potpore poljoprivrednicima Foto: Vukovarsko-srijemska županija

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić potpisao je ugovore s korisnicima potpore u poljoprivredi ostvarene putem Javnog poziva objavljenog u listopadu ove godine. 

Prvi je ovo Javni poziv poljoprivrednicima ove godine pojasnila je v. d. pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Magdalena Parat. 

- Poziv je otvoren tek krajem godine jer smo rebalansom proračuna dizali neke iznose za potpore mladim poljoprivrednicima, kao i unaprjeđenje genetskog potencijala što smatramo da je prednost ove županije, ali i budućnost. Nadamo se da će ova potpora zaista dati doprinos razvoju i unaprjeđenju naše poljoprivrede - istaknula je Parat. 

Župan Damir Dekanić istaknuo je kako je na Javni je poziv pristiglo 117 zahtjeva od čega su 52 odobrena, a za što je županija osigurala 660 tisuća kuna.

- „Drago nam je što se ljudi javljaju, to je znak da postoji poduzetnički duh i želja za iskorakom. U sljedećim ćemo godinama nastojati strože precizirati namjenu novca, budući da nije jednostavno odlučiti je li bolje dati veći broj potpora manjih iznosa ili manji broj potpora s većim iznosima. Napravit ćemo nove kriterije, nove programe za dodjelu i nagodinu ćemo imati veća sredstva - najavio je župan. 

Pročitano 235 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI