Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar dodijelio rekordnih 256 stipendija učenicima i studentima

Grad Vukovar dodijelio rekordnih 256 stipendija učenicima i studentima Foto: Sandra Grgić

U Rodnoj kući Lavoslava Ružičke upriličeno je svečano uručivanje Ugovora o stipendiranju za učenike i studente koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku odnosno akademsku 2022./2023. godinu.

Za ovu namjenu u proračunu Grada Vukovara osigurano je 1.600.000,00 kuna, a dodijeljeno je ukupno 256 stipendija i to 100 studentima deficitarnih zvanja, 98 studentima ostalih zvanja te 58 stipendija učenicima deficitarnih zanimanja.

Stipendije u iznosu od 500,00 do 1000,00 kuna mjesečno osigurane su za studente deficitarnih i ostalih zvanja dok su za učenike srednjih škola deficitarnih zanimanja osigurane stipendije u iznosu od 400,00 kuna. 

Ugovore su učenicima i studentima uručili gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić.

Gradonačelnik je uz pozdravne riječi poželio svim učenicima i studentima još više uspjeha.

- Uz potporu gradova prijatelja ove smo godine dodijelili rekordan broj stipendija, njih 256. Zaista nam je drago da smo u mogućnosti, uz ostale mjere koje provodimo za mlade, i na ovaj način poduprijeti obrazovanje naših studenata za koje vjerujem da će po završetku svoga studija doprinositi razvoju Vukovara i Hrvatske – rekao je gradonačelnik Ivan Penava te svim studentima i učenicima poželio sretan i uspješan nastavak akademske i školske 2022./2023. godine.

Pročitano 254 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI