Ispiši ovu stranicu

Vatrogasci pozivaju na oprez u novogodišnjoj noći

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

 Hrvatska vatrogasna zajednica je, povodom dočeka Nove godine, pozvala građane da se ponašaju odgovorno, upozorivši na opasnosti pirotehničkih sredstava koja često mogu biti uzrok požara tijekom slavlja.

Podsjetili su i kako se dekoracije ne smiju ostaviti bez nadzora te da se ne koriste prskalice u blizini lakozapaljivih materijala kao što su zavjese i namještaj.

- Korištenje petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, uz mogućnost izazivanja požara, mogu izazvati teže tjelesne ozljede dok glasni zvukovi mogu imati posljedice na djeci, starijim osobama i životinjama - stoji u priopćenju Hrvatske vatrogasne zajednice. 

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, uz čestitku građanima, podsjetio je na ono što je obilježilo godinu koju ispraćamo.

- Bilo je jako teških i zahtjevnih intervencija, od poplava do spašavanja unesrećenih iz prevrnutog vlaka i autobusa do požarne sezone koja je rezultirala svakodnevnim požarima na priobalju, ali i na kontinentu. Vatrogasci su i ove godine uložili nadljudske napore u spašavanje i sigurnost građana te mnogobrojnih turista - pojasnio je Tucaković. 

Pročitano 243 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI