Ispiši ovu stranicu

Hrvatski suverenisti oprostili se od nacionalne valute kune na konferenciji za medije u Vukovaru

Hrvatski suverenisti oprostili se od nacionalne valute kune na konferenciji za medije u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Hrvatska nije spremna za ulazak u eurozonu odnosno prelazak na euro, ustvrdio je na konferenciji za medije u Vukovaru predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček. U prilog toj izjavi istaknuo je rekordnu inflaciju u Hrvatskoj od 13,5 posto od čega je 20 posto inflacija prehrambenih proizvoda i bezalkoholnih pića što građani i najviše kupuju.

- Najveći teret ulaska u eurozonu podnijet će građani, posebice umirovljenici. Idemo u nešto na što nismo spremni i nijedan argument vladajućih, poput boljeg standarda, povećanja stranih investicija i većeg priliva turista, nije opravdan. Jedini argument je taj da će Hrvatska imati bolji kreditni rejting kako bi se mogla dalje zaduživati – rekao je Pavliček dodavši da Hrvatska kao i mnogo puta u svojoj povijesti opet srlja poput guski u maglu te da će 117 zastupnika Hrvatskog sabora koji su glasovali za uvođenje eura ubrzo plakati za hrvatskom kunom.

- Još je gore što će plakati i hrvatski građani zbog novog pada standarda – naglasio je Pavliček.

U znak sjećanja na hrvatsku nacionalnu valutu kunu, mladež Hrvatskih suverenista po Hrvatskoj će lijepiti osmrtnice koje simboliziraju konačni oproštaj s kunom.

Osmrtnica hrvatska kuna Marija Molnar 2022

 

Pročitano 350 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar