Ispiši ovu stranicu

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa članovima Savjeta za branitelje na obilježavanju 30. obljetnice VRO Maslenica

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa članovima Savjeta za branitelje na obilježavanju 30. obljetnice VRO Maslenica FOTO: Grad Vukovar

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i članovi Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara  sudjelovali su na obilježavanju 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica u Zadru, priopćili su iz Grada Vukovara.

Penava je tom poručio kako se s ponosom prisjećamo pobjedničke i oslobodilačke vojno-redarstvene operacije Maslenica, velikog postignuća Hrvatske vojske i policije koji su u samo 72 sata oslobodili okupirano hrvatsko područje, obranili se od velikosrpskog agresora i ponovno povezali jug sa sjeverom Hrvatske. 

- Hrvatska je tada jasno poručila da će ustrajati u borbi za svoje, što je i učinila. Hrabrost hrvatskih branitelja koji su stvorili temelje samostalne i suverene Hrvatske nikada neće biti zaboravljena, stoga smo se danas u Zadru svima koji su za našu slobodu podnijeli veliku žrtvu, koji su svoje živote dali za našu domovinu, poklonili s poštovanjem i zahvalnošću - rekao je Penava.

VRO Maslenica bila je prva velika oslobodilačka akcija u Domovinskom ratu, a 30. obljetnica obilježena je polaganjem vijenaca i mimohodom pripadnika OS RH i MUP-a. 

Pročitano 717 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI