Ispiši ovu stranicu

Penava: Cilj Interpelacije DP-a je ostavka Plenkovića

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u srijedu na konferenciji za medije da je cilj interpelacije DP-a i cijele oporbe opoziv Andreja Plenkovića s mjesta predsjednika Vlade zbog "pljačke neviđenih razmjera" i "duboke ispremreženosti" vladajućih struktura.

- Misli li tko u ovoj državi da nakon 20 i nešto ministara koji su smijenjeni nakon koruptivnih radnji, od kojih su neki završili u zatvoru, da  Plenković o tome nije imao pojma? Misli li tko da je 'AP' itko drugi osim Andreja Plenkovića - upitao je Penava dodavši kako su dokazi na svakom koraku.

Istaknuo je kako govori ono što većina Hrvatske, Sabora i političkih stranka misli, ali o tome šuti te poručio da će Hrvatska proći vrlo neslavno kao država i društvo.
Dotaknuo se i slučaja Gabrijele Žalac, koja je završila u zatvoru isključivo zahvaljujući djelovanju europskog tužitelja dok su DORH-u materijali stajali u ladici dvije godine. Otkrio je i kako je 2016./2017. podnio svoju pisanu ostavku tada netom izabranom premijeru Plenkoviću jer je Žalac imenovana ministricom. Građane i političare pozvao je da izađu iz sjene i prestanu šaputati po kuloarima, kafićima, na telefonima. Kao bivši HDZ-ovac ohrabruje svoje kolege u HDZ-u kako ne bi ispalo da ne voli i napada HDZ iz čisto političkih razloga te ih pozvao da nađu hrabrost i poštenje.

Pročitano 257 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI