Ispiši ovu stranicu

Posjet župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića Općini Drenovci

Posjet župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića  Općini Drenovci Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem posjetilo je općinu Drenovci.

Na radnom sastanku bilo je riječi o poljoprivredi, gospodarstvu, obrazovanju, kulturi, ali i o nekoliko planiranih projekata na području općine.
Općina Drenovci može se pohvaliti kao najaktivnija općina s područja Vukovarsko-srijemske županije po traženim i povučenim sredstvima u kulturi za 2022. godinu. U prošloj godini, Općinska narodna knjižnica Drenovci prijavila je sedam projekata na županijski javni poziv i time povukla sredstva u vrijednosti oko 25 tisuća kuna, a za 2023. godinu prijavili su još devet projekata koji su fazi provjere.
- Pohvaljujem rad Knjižnice i dajem punu podršku u daljnjem radu i razvoju kulture. Na području naše županije imamo općina koje ne prijave niti jedan projekt na naš javni poziv, stoga ovakva aktivnost može biti jedan dobar primjer i poticaj drugima – rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je komentirao i demografiju općine rekavši kako situacija nije povoljna jer je to općina koja bilježi najveći pad stanovništva.
- Ta činjenica zaslužuje posebnu pažnju. No, Općina Drenovci je jedna od onih koji puno rade, trude se, imaju puno ideja i stoga zaslužuju pomoć pri realizaciji istih – naglasio je Dekanić.

Drenovci se mogu pohvaliti i aktivnošću Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora Drenovci.
- Uz negativni demografski trend na prostoru općine, za daljnje projekte imamo Poljoprivredno poduzetnički inkubator Drenovci. Proširili smo djelatnosti na socijalne usluge, dakle, koristimo puni potencijal Inkubatora za pomoć našim starijim i nemoćnim stanovnicima. Isto tako, okrećemo se prema turizmu i radimo na projektu koji je vrijedan oko 2 milijuna kuna, a riječ je o prenamjeni nadstrešnice za stoku u inkubatoru koja će ubuduće biti kušaonica domaćih proizvoda – pojasnio je načelnik Drenovaca Josip Nasurović.

Vezano uz aktualnu temu školske prehrane, Općina Drenovci, odnosno OŠ „Franjo Hanaman“ ima u cijelosti opremljenu kuhinju te u istoj postoji mogućnost distribucije u dvije obližnje škole, Račinovce i Posavske Podgajce. Vukovarsko-srijemska županija za opremu iste uložila je oko 70 tisuća kuna. U planu je također predviđena izrada sportske dvorane, a do sada je za izradu projektno tehničke dokumentacije Vukovarsko-srijemska županija izdvojila oko 330 tisuća kuna.

Nakon radnog sastanka izaslanstvo Županije posjetilo je crkvu sv. Mihaela u Drenovcima gdje ih je dekan i župnik Željko Šimić kratko upoznao s radovima koji su u tijeku. Zatim je uslijedio posjet Muzeju Cvelferije i Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci.

Današnji posjet bila je prilika i za druženje sa učenicima drugog razreda OŠ „Franjo Hanaman“ povodom nadolazećeg „Svjetskog dana čitanja naglas“ koji se održava u veljači. Tim povodom župan Dekanić dao je podršku nacionalnoj kampanji „Čitaj mi!“ i učenicima pročitao bajku „Ružno pače“ Hansa Christiana Andersena.

Pročitano 246 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI