Ispiši ovu stranicu

Fond za zaštitu okoliša u ozelenjivanje gradova ulaže 11 milijuna eura

Fond za zaštitu okoliša u ozelenjivanje gradova ulaže 11 milijuna eura Foto: arhiva HRV-a

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je da će u ozelenjivanje gradova uložiti 11 milijuna eura kroz 46 projekata kojima sufinanciraju aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama.

Riječ je o investicijama vrijednima preko 15 milijuna eura, za koje je Fond jedinicama regionalne i lokalne samouprave osigurao 11 milijuna eura bespovratnih sredstava, doznaje HINA.

Većina odobrenih projekata odnosi se na ozelenjivanje gradskih i prigradskih područja te je u okviru tih projekata planirana sadnja oko 33 tisuće sadnica drveća.

U Fondu ističu kako su takve inicijative predviđene i europskim "Zelenim planom", odnosno Strategijom za bioraznolikost, koja do 2030. godine predviđa sadnju najmanje tri milijarde dodatnih stabala diljem Europske unije.

Hrvatska se također obvezala dati svoj doprinos sadnjom oko milijun dodatnih stabala godišnje. Kako bi doprinijele ostvarenju tog plana, jedinice regionalne i lokalne samouprave koje su dobile sredstva Fonda moraju registrirati i kartirati svako zasađeno stablo u međunarodnu podatkovnu platformu Europske agencije za okoliš MapMyTree.

Pročitano 231 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI