NAJNOVIJE
Danas se u knjižnicama diljem Hrvatske održava Noć knjige, u Gradskoj knjižnici Vukovar organizirane prigodne radionice i online izložba o američkom mračnom romantizmu

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, danas, 23. travnja, u knjižnicama diljem Hrvatske organizirana je Noć knjige.

(Utorak, 23 Travanj 2024 11:13)
Sutra sat vježbanja u središtu Vukovara

Za Dan dobrih djela ili Svjetski dan činjenja dobrih djela ove su se godine ujedinili milijuni ljudi u 115 zemalja. Prošloga su tjedna ovaj dan volonterskom akcijom u OŠ „Siniša Glavašević” obilježile članice Udruge žena Vukovar, a za sutra je najavljen sat vježbanja u središtu Vukovara koji organizira Udruga za rekreaciju „Fit Infinity Fitness”, doznajemo od predsjednice udruge Sanje Manojlović.

(Utorak, 23 Travanj 2024 10:22)
Na snazi nove cijene goriva

U ponoć je na snagu stupila nova Vladina uredba o cijeni goriva.

Benzin je tako skuplji za 0,02 eura po litri pa je nova cijena 1,56 eura po litri. Dizelsko gorivo i plavi dizel jeftiniji su za jedan cent te je nova cijena za dizel 1,45 eura, a za plavi dizel 0,91 eura po litri.

Ove cijene vrijede sljedećih 14 dana.

(Utorak, 23 Travanj 2024 08:52)
U Vukovaru „Mladi ujedinjenih u miru”

Europski dom Vukovar proteklog je vikenda bio domaćin mladima koji su posjetili Vukovar u okviru projekta Mladi ujedinjeni u miru. Riječ je o projektu koji je nastao iz programa Odmor od rata, izgradnja mira koji više od 30 godina podržava Komitet za ljudska prava iz Kölna, a nositelj projekta je Udruga prijateljice iz Tuzle, BiH.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 15:00)
U OŠ Bršadin održane su dvije volonterske akcije na kojima su sudjelovali učenici te škole.

U OŠ Bršadin održane su dvije volonterske akcije na kojima su sudjelovali učenici te škole.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:53)
U Vukovaru je održana završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“

Završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“ održana je u ponedjeljak u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:50)
Od sutra skuplji benzin, a jeftiniji dizel

Tehnička je vlada na telefonskoj sjednici donijela odluku da od sutra benzin poskupljuje za dva centa, a dizel pojeftinjuje za jedan cent.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:24)

Osječko-baranjska županija je najsrdačnija regija u Hrvatskoj

Osječko-baranjska županija je najsrdačnija regija u Hrvatskoj Foto: arhiva HRV-a

Booking.com već tradicionalno početkom godine dijeli nagrade Traveller Review Awards, a ove godine Hrvatska je među top pet najnagrađivanijih zemalja.


Posebna nagrada ove vodeće svjetske online tvrtke na području putovanja stiže za Osječko-baranjsku županiju kao predvodnicu kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. Naime, iako se među prestižnim destinacijama nalazi prvi put otkako postoji dodjela ove nagrade, korisnici online platforme su Osječko-baranjsku županiju proglasili najsrdačnijom regijom u Hrvatskoj.

Ovogodišnja odredišta na popisu Najsrdačnijih mjesta na svijetu nalaze se na pet kontinenata te ubrajaju skrivene obalne dragulje, ruralna odredišta okružena zapanjujućim prirodnim ljepotama te čak i jednu užurbanu metropolu, a priznanje za svoju gostoljubivost primit će rekordnih 1,36 milijuna pružatelja usluga putovanja, među kojima je i 64.206 partnera u Hrvatskoj.

- Potvrda je to slavonske i baranjske gostoljubivosti o kojoj često govorimo. Prednost naše županije, uz prirodne ljepote, rijeke, Kopački Rit, dvorce i nepregledne vinograde je bogata i autohtona eno i gastro ponuda te domaćini koji svakog gosta dočekuju širokog osmjeha i otvorenog srca. Često ćete čuti kako naši turistički djelatnici kažu da oni koji jednom dođu kao gosti, idući puta se vraćaju kao prijatelji. Osječko-baranjska županija svoj doprinos razvoju kontinentalne turističke destinacije daje nizom potpora za razvoj svim dionicima u turizmu te organizacijom brojnih manifestacija koje podižu ponudu na jednu višu razinu - kaže župan Ivan Anušić.

Pročitano 218 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija