Ispiši ovu stranicu

Udruga tjelesnih invalida TOMS i ove godine donira vukovarske obitelji

Udruga tjelesnih invalida TOMS i ove godine donira vukovarske obitelji Foto: Klaudija Boras

Akcijom „Moje svjetlo za moj Vukovar”, Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira pomažu vukovarske obitelji socijalno ugroženog statusa, a time i čuvaju sjećanje na žrtvu Vukovara.

Prodajom svijeća kroz osnovne i srednje škole s područja djelovanja udruga prikupljaju se financijska sredstva. Tim povodom u gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš te stručni suradnik za socijalnu skrb Dalibor Žigić ugostili su predsjednika Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivicu Bašića, a ujedno je potpisan i Ugovor o donaciji s dvije vukovarske obitelji, Radošević i Domić, koji će kroz godinu dana dobivati financijsku pomoć, odnosno mjesečno 132.76 eura. Bašić je tom prigodom istaknuo kako će nastojati ovu tradiciju održavati i u narednim godinama.
- Godine više ne brojimo, bitno nam je učiniti dobra djela za Vukovar i njegove građane – rekao je Bašić.

Sušac je zahvalio predstavnicima udruga čija ljudska dobrota iz godine u godinu pokazuje kako Vukovar i njegovi građani imaju istinske prijatelje te je istaknuo kako je Grad Vukovar za svoj socijalni program u 2023. godini namijenio 1,8 milijuna eura.

Tomo Radošević jedan je od primatelja donacije, a koliko će ona njegovoj obitelji i njemu značiti, rekao je.
- Puno mi znači ova donacija, osobito u ova teška vremena. Moja obitelj I ja se snalazimo iz dana u dan – ispričao je Radošević.

 

Pročitano 239 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI