Ispiši ovu stranicu

Otvoren Regionalni distribucijski centar za voće i povrće

Otvoren Regionalni distribucijski centar za voće i povrće Foto: OBŽ

Otvoren je prvi Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće.

Župan osječko-baranjski Ivan Anušić s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, ministricom poljoprivrede Marijom Vučković i ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Šimom Erlićem svečano su otvorili Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće. Regionalni distribucijski centar je strateški projekt Osječko-baranjske županije kojim se lokalnim poljoprivrednim proizvođačima osiguravaju najkvalitetnija infrastruktura i uvjeti za skladištenje, sortiranje, pakiranje i trženje voća i povrća te se i na taj način pridonosi provođenju strategije „od polja do stola“.

- Mi smo kao Vlada svjesni brojnih izazova s kojima se suočavaju hrvatski poljoprivrednici i odlični smo kroz niz mjera pomagati nacionalnim i europskim sredstvima za ulaganja, moderniziranje poljoprivredne infrastrukture, u povećanje kvalitete hrane i u jačanje konkurentnosti hrvatskih proizvođača - istaknuo je tom prigodom premijer.

Ukupna vrijednost projekta je 14,6 milijuna eura (110 milijuna kuna), od čega 10 milijuna eura iznose bespovratna sredstva osigurana kroz Nacionalni plan otpornosti i oporavka, a razliku od 4,6 milijuna eura pokriva Osječko-baranjska županija.

Ukupni kapacitet hladnjače iznosi 3.228 tona, a raspoređen je u ukupno 29 rashladih komora. Za ekološku proizvodnju osigurano je 7 komora ukupnog kapaciteta 690 tona, za konvencionalnu proizvodnju 16 rashodnih komora ukupnog kapaciteta 2.220 tona, a 6 komora s ukupnim kapacitetom 318 tona namijenjeno je za transport sortirane i upakirane robe.

Pročitano 215 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI