Ispiši ovu stranicu

U sklopu projekta Reci ne, učenici OŠ Stjepana Cvrkovića u terenskoj posjeti klinici Vrapče

U sklopu projekta Reci ne, učenici OŠ Stjepana Cvrkovića u terenskoj posjeti klinici Vrapče Foto: Sandra Grgić

PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji sa općinom Stari Mikanovci u sklopu projekta Reci ne, koji je o prevenciji ovisnosti među djecom i mladima, s učenicima OŠ Stjepana Cvrkovića Stari Mikanovci, posjetili su psihijatrijsku kliniku Vrapče u Zagrebu, a sve s ciljem kako bi djecu upoznali o štetnostima i posljedicama konzumiranja ovisnosti.


- U bolnici rade na liječenju ovisnika o alkoholu i drogama, stoga je to bila prilika da se susretnu s tim problemima. Važno je bilo da čuju od samih stručnjaka kako se to liječi i koje su posljedice te kako se liječi. Željeli smo im ostaviti sliku kako to sve izgleda kako se ne bi upustili u takve ovisnosti – naglasio je Goran Jelenić, voditelj odjela rada s mladima iz PRONI centra za socijalno podučavanje.
Tijekom posjete sudionici su imali priliku poslušati predavanja liječnika i medicinske sestre te postavljati pitanja, a potom u muzeju u okviru Klinike, vidjeti kako je ista nastala te na koji način su se pacijenti liječili.
Projektom je predviđen još jedan posjet, a isti će se tijekom proljeća realizirati u suradnji s Psihijatrijskom bolnicom “Sveti Ivan” specijaliziranoj za liječenje ovisnosti o kocki.Sve ove aktivnosti dio su projekta Reci NE sufinanciranog sredstvima EU, čiji je nositelj Općina Stari Mikanovci, a PRONI Centar partner.

Pročitano 166 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI