Ispiši ovu stranicu

Oko 4000 četvrtaša danas piše nacionalni ispit iz hrvatskog

Oko četiri tisuće učenika četvrtih razreda osnovnih škola u ponedjeljak piše nacionalni ispit iz hrvatskog jezika. U srijedu je na rasporedu ispit iz matematike, a u petak iz prirode i društva.
Ispiti se pišu u 81 školi koja je sudjelovala u eksperimentalnom programu tijekom prošle školske godine. ​Kada ujutro sjednu u školske klupe četvrtaše iz eksperimentalnih škola dočekat će nacionalni ispit iz hrvatskog jezika. Provjeravat će se što su naučili tijekom školovanja. Ispiti počinju u 9 sati i trajat će nešto više od dva sata, jer se uz ispit znanja iz hrvatskog piše i sastavak. Za ispite nisu potrebne pripreme, ocjena je opisna i nikako ne utječe na uspjeh učenika, već služi u svrhu poboljšanja obrazovnog sustava.
Cilj je nacionalnih ispita, ističu u Nacionalnom centru za vrednovanje obrazovanja, pridonijeti uspostavi usklađenoga i učinkovitoga sustava odgoja i obrazovanja te sustava kvalitete. S obzirom na cilj nacionalnih ispita, navodi se, važno je istaknuti da učenike nije potrebno pripremati za pisanje nacionalnih ispita, a rezultati ispita ne utječu na zaključnu ocjenu.
Pročitano 237 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI