Ispiši ovu stranicu

Predstavljen program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

U Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci danas je predstavljen program Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. za koji je iz Europskog socijalnog fonda plus na raspolaganju 2,27 milijardi eura.

Govoreći o mogućnostima u novom razdoblju Vicko Mardešić, ravnatelj Uprave za upravljanje operativnim programima EU u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, istaknuo je kako će vrlo brzo uslijediti i objave novih poziva odnosno nastavak projekata iz programa Učinkoviti ljudski potencijali.

- Najznačajniji projekti tu su program Zaželi, pomoćnici u nastavi i osobni asistenti te mjere aktivne politike zapošljavanja koje se isto dijelom financiraju iz ESF. Riječ je o značajnim sredstvima većim za 200 milijuna eura u odnosu na 2014.-2020.”, rekao je Mardešić.

Cilj je osigurati kvalitetnu radnu snagu spremnu za nove okolnosti na tržištu rada.
- Naravno, najveći naglasak i dalje bit će na dostupnijem i kvalitetnijem pružanju socijalnih usluga od strane jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva prema onima koji su najpotrebitiji i najranjiviji -  istaknuo je Mardešić.

A primjer uspješnog projekta u dijelu obrazovanja svakako je onaj nositelja Poljoprivredno šumarske škole u Vinkovcima. ESF projekt „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, 2. faza“, vrijedan 36 milijuna kuna predstavila je ravnateljica Ružica Zucić. Cilj je projekta zadovoljiti potrebe tržišta rada na regionalnoj razini u podsektoru poljoprivrede.

Pročitano 983 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI