Ispiši ovu stranicu

Županijske službe rade uobičajeno, poručuju iz Županije

Županijske službe rade uobičajeno, poručuju iz Županije Žana Kunji

Iz Vukovarsko-srijemske županije poručili su kako nemaju komentara oko uhićenja župana Damira Dekanića napominjući da županijske službe rade normalno, dok se oporba zalaže za ostavku i nove izbore ako se dokaže Dekanićeva krivnja.

Predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković (HDZ) kaže kako problema u funkcioniranju nema i da sve ide svojim tijekom, prenosi Index.
-Skupština je stabilna i nastavlja sa svojim radom. Daljnji razvoj situacije ovisit će o tijeku same istrage – rekao je.

Predsjednik SDP-a Vukovarsko-srijemske županije Mario Milinković rekao je kako za sada raspolaže samo informacijama koje o uhićenju župana objavljuju portali pa mu je teško reći bilo što na tu temu, ali ako se pokaže da je kriv, SDP će svakako inzistirati na njegovoj ostavci i raspisivanju izbora. 

Predsjednik županijskog HNS-a Nenad Bučko mišljenja je da će možda župan sam podnijeti ostavku te se zalaže da se cijela situacija oko uhićenja i eventualne krivnje što prije razriješi.
-Nas samo zanima sudska presuda. Već je bilo primjera da su dužnosnici bili uhićivani i pod optužbom pa je sve znalo pasti u vodu i krivnja im nije dokazana. Vidjet ćemo u kojem pravcu će se sve dalje razvijati. Možda župan i sam podnese ostavku. Puno je tu mogućih scenarija- zaključuje Bučko dodajući kako je županu i HDZ-u nanesena politička šteta.
-Već sve ono što se događalo od prošloga Uskrsa, kada je bila prometna nesreća, do danas može se podvesti pod veliku političku štetu. Cijelo to vrijeme priča o županovoj nesreći se neprestano reciklirala – rekao je Bučko.

Predsjednik županijske organizacije HSS-a, Stjepan Gašparović ocjenjuje kako je najvažnije da se konačno utvrdi istina i okonča, po njemu, pomalo i začuđujuće duga istraga o tome što se točno dogodilo u prometnoj nesreći.
-Još uvijek raspolažemo s premalo informacija da bih bilo što mogao konkretno reći. Ali ukoliko se pokaže da je kriv, očekujemo od župana Dekanića da reagira i na političkoj, ali i ljudskoj razini i podnese ostavku - poručio je Gašparović.

Predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije Domovinskog pokreta Josip Dabro izjavio je kako mu je uhićenog župana Damira Dekanića žao kao čovjeka, ali da očekuje njegovu ostavku i raspisivanje izbora.
-Od prvoga dana sam govorio i upozoravao da župan ne govori istinu o slučaju prometne nesreće i sada je istina izašla na vidjelo. Žao mi je što su institucije bile pod velikim pritiskom da se konačno utvrdi istina, ali sada bi im zahvalio. Vidjet ćemo što će Damir Dekanić odlučiti, ali mislim da je najpoštenije prema biračima i građanima dati ostavku na mjesto župana i ići u nove izbore - rekao je Dabro Hini.

Pročitano 257 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić