Ispiši ovu stranicu

U Vukovar uplovio prvi ovogodišnji kruzer 

U Vukovar uplovio prvi ovogodišnji kruzer  Foto: Sandra Grgić

Dolaskom prvog ovogodišnjeg kruzera otvorena je kruzing sezona za 2023. godinu u Vukovaru.

Prvi od 341 najavljenog putničkog broda je brod tvrtke Viking kojim je u Grad Vukovar pristiglo 175 putnika turista većinom iz SAD-a, ali i iz Australije, Brazila, Kanade, Filipina, Nizozemske, Španjolske i Velike Britanije. Na put su krenuli iz Budimpešte te putuju prema Crnom moru.

Turistima su uz ponudu vukovarskih domaćih proizvoda Zadruge Vrhunsko vukovarsko te podjelu promotivnih letaka dobrodošlicu poželjeli zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

- Već tradicionalno Grad Vukovar u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Vukovara dočekuje prve pristigle turiste s kruzera. Ono što nas veseli je to da je iza nas jedna uspješna godina, godina u kojoj je u Grad Vukovar uplovilo 305 kruzera s 29.607 putnika. Također, veseli nas to što je prema najavama, ispred nas još jedna dobra kruzing sezona. Benefiti koje grad Vukovar ima od ove vrste turizma su višestruki, od naknade koju Gradu Vukovaru plaćaju brodovi pa do prodanih ulaznica za muzeje – naglasio je Sušac.

Direktorica TZ Vukovar Marina Sekulić pojasnila je kako su turisti dolaskom u Grad Vukovar zapravo došli u Hrvatsku.

- Kada pristignu u Vukovar turisti uglavnom obilaze središte grada, zaštićenu baroknu cjelinu, odlaze u Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture, a od ove godine organiziran je posjet i Vukovarskom vodotornju - pojasnila je Sekulić.

Pročitano 511 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI