Ispiši ovu stranicu

Penava najavio prosvjed za spas Slavonije i Hrvatske!

Penava najavio prosvjed za spas Slavonije i Hrvatske! Foto: DP

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije na temu poražavajućih pokazatelja Eurostata u kategoriji depopulacije ruralnih prostora.

-Tema današnje konferencije je krupna stvar koja se događa i koja je objavljena, ali se zapravo studiozno nitko s njom nije bavio, a riječ je o pokazateljima Eurostata i podacima za period od pet godina, od 2015. do 2020., u kategoriji depopulacije ruralnih prostora. Prema tim pokazateljima, dvije najgore regije u Europskoj uniji su hrvatske regije, Vukovarsko-srijemska županija i Požeško-slavonska županija – rekao je Penava.

Objasnio je kako je riječ o istraživanju koje je uzelo za promatranje period od pet godina, gdje se u kontekstu aktualne Vlade Andreja Plenkovića te njegove prethodne Vlade, koja je dobila mandat 2016., preklapaju promatrani period i rezultati ovih istraživanja s rezultatima vladavine Andreja Plenkovića i njegovih Vlada te posljedicama po Republiku Hrvatsku.

- Ovi podaci govore o nekoliko stvari. Prvo i osnovno, te podatke nije iznijela nijedna domaća agencija za koju bismo možda sumnjali da ima neku političku agendu. Iznio ih je Statistički ured Europske unije. To su podaci EU koji sasvim nedvosmisleno govore da smo od svih regija na području Europske unije, od Poljske, Slovačke, Bugarske, Rumunjske, mi najgori u Europi, Vukovarsko-srijemska i Požeško-slavonska županija. I to s ogromnom razlikom - Vukovarsko-srijemska županija s gubitkom stanovništva od 2,5 posto na bazi godine, a Požeško-slavonska s 1,7 posto kao druga dijeli drugo i treće mjesto s jednom bugarskom regijom - poručio je Penava te najavio prosvjed za spas Slavonije.
-To je jedino što mi još legitimno možemo napraviti za spas Hrvatske i Slavonije - pozvati ljude na ulice. Jer na ovo umiranje, izumiranje u tišini, pristati nećemo. Domovinski pokret će prebaciti sve svoje resurse na aktivaciju i motivaciju članstva, simpatizera, Slavonaca i svih građana Republike Hrvatske te organizirati prosvjed u Slavoniji, u nekom od slavonskih gradova, kako bi poslali poruke o tome što je potrebno učiniti i koji su izlazni scenariji za Slavoniju, pokušali osvijestiti ljude da je vrijeme da se trgnemo. Preuzet ćemo i odgovornost za ovaj događaj i kompletnu organizaciju te biti otvoreni prema svima, građanskim inicijativama, udrugama, političkim strankama te medijima - naglasio je dodajući kako im nije do nereda, do organizacija prosvjeda, da nisu stranka koja teži ulici i rješenjima na ulici.

-Međutim, stvari su poprimile ovakvu razinu ozbiljnosti i događanja, doživljavamo ovakve neugodnosti i sramoćenja s ovim optužnicama, zatvorima, korupcijom, ovakve dramatične podatke o iseljavanju i o činjenici da imamo Vladu koja je najgora u Europskoj uniji. Jer, biti zadnji i predzadnji u Europskoj uniji znači da ste debelo najgori i najnesposobniji. Domovinski pokret je dao obećanje i to obećanje će održati, a to je da će zadnji resurs kojim raspolaže staviti na dispoziciju hrvatskoj državi i razvoju Republike Hrvatske – poručio je Penava.

 

Pročitano 353 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić