Ispiši ovu stranicu

Ne nasjedajte na ponude za laku zaradu

Kako je izvijestila vukovarsko-srijemska policija, u subotu,  25. ožujka, 27-godišnjak je prijavio prijevaru policijskim službenicima Postaje granične policije Županja.

Naime, 27-godišnjak je preko aplikacije za dopisivanje stupio u kontakt s nepoznatom osobom kojoj je za dobitni listić na kladionici uplatio 100 eura, a potom i 10% navodnog dobitka u iznosu od 450 eura za troškove prijenosa novca. Nakon toga, osoba je prekinula kontakt s njim, a dobitak s kladionice nije mu isplaćen.

Protiv osobe koja ga je lažnim prikazivanjem činjenica na okolnosti dobitka na kladionici dovela u zabludu policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara“.

- Na novinskim portalima, profilima na društvenim mrežama i oglasima na popularnim web-stranicama često se može naići na poveznice i komentare u kojima se „odaju tajne“ kako brzo zaraditi novac ili u kojima fizičke osobe (nerijetko osobe iz javnog života) objašnjavaju na koji način su zgrnule veliko bogatstvo ili izašle iz financijskih problema. Te su poveznice zapravo zlonamjerne ponude kojima vas prevaranti žele namamiti da im uplatite novac. Budite posebno oprezni i ne nasjedajte na ponude za lakom i jednostavnom zaradom - stoji u priopćenju.

Pročitano 303 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI