Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemsku županiju posjetili su predstavnici Vlade AP Vojvodine

Vukovarsko-srijemsku županiju posjetili su predstavnici Vlade AP Vojvodine Foto: Valerija Lozančić

Vukovarsko-srijemsku županiju posjetili su predstavnici Vlade AP Vojvodine kako bi na sastanku razgovarali o mogućnostima i projektima prekogranične suradnje za novo programsko razdoblje od 2021.-2027.godine.

-Za oko mjesec dana očekuje se raspisivanje javnog poziva iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija tako da je cilj sastanka bio vidjeti na kojim bi područjima i projektima mogli surađivati.
Od posebnog značaja je projekt Dunav nas spaja koji povezuje dvije države i njihove nacionalne manjine – rekao je zamjenik vukovarsko – srijemskog župana Srđan Jeremić dodajući kako na projektu Dunav nas spaja rade već dugo u želji da bude spreman za apliciranje te bude most suradnje i povezivanja Hrvatske i Srbije.

Ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Čobanković pojasnila je kako je namjera projekta pomoći nacionalnim manjinama pri aktivnostima koje i inače provode.

Stanislav Radulović zamjenik tajnika Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama također je naglasio kako im je ovaj projekt važan iz više razloga.

 

Pročitano 285 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić