Ispiši ovu stranicu

Gospodarski centar OBŽ otvara vrata 21. travnja

Gospodarski centar OBŽ Gospodarski centar OBŽ Foto: Osječko-baranjska županija

Izgradnja Zgrade 1. Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, jednog od najvažnijih strateških projekata ove županije i investicija vrijedna 9,5 milijuna eura, počela je u srpnju 2021. godine, a nakon 21 mjeseca, 21. travnja ove godine upriličit će se službeno otvaranje Gospodarskog centra OBŽ kada će ujedno biti i otvoren Proljetni sajam, tradicionalna izložbeno-prodajna manifestacija koja će trajati tri dana najavljeno je na konferenciji za medije osječko-baranjskoga župana Ivana Anušića.

- Gospodarski centar i Zgrada I. početak su velikog kompleksa koji se nastavlja raditi izgradnjom poslovnog tornja i velikih izložbenih hala. Sada krećemo s radom u novoizgrađenom prostoru koji je i više nego dovoljan da zadovolji potrebe poduzetničkog poslovanja, sajmova i ostalih gospodarskih aktivnosti. Ukupna vrijednost objekta je 71 milijun kuna, od čega je 45 milijuna kuna financirano europskim sredstvima, 9,8 milijuna kuna su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a 17 milijuna kuna sredstva Osječko-baranjske županije. Ovaj će Centar postati središte svih gospodarskih aktivnosti na području naše županije, a u cilju podizanja kvalitete života u Osječko-baranjskoj županiji, koja uz Grad Osijek, ima posebnu ulogu na istoku Hrvatske, a to je biti zamašnjak i predvodnik gospodarskog i svakog drugog razvoja na istoku – poručio je na konferenciji Anušić.

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković izrazila je zadovoljstvo završetkom izgradnje strateškog projekta za Osječko-baranjsku županiju, Grad Osijek i cijeli istok Hrvatske.

- Izuzetno nam je drago da je grad Osijek ovim kapitalnim projektom dobio sajamski prostor kojeg glavni grad istoka Hrvatske zaslužuje. Grad Osijek je od samog početka projekt prepoznao kao strateški važan te smo kao partner u njemu sudjelovali na način da smo Osječko-baranjskoj županiji darovali zemljište na kojem je Gospodarski centar OBŽ izgrađen. Sigurni smo da će ovaj prostor dati dodanu vrijednost razvoju gospodarstva Hrvatske te će potaknuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Ovo je jedinstvena prilika da poduzetnici dobiju sve važne informacije na jednom mjestu te da povećaju svoju tržišnu konkurentnost i predstave svoje proizvode - istaknula je Crnković.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović istaknula je da je Proljetni sajam prva sajamska, ali i uopće prva manifestacija koja se održava u novoj zgradi.

- Objekt je podijeljen na dva dijela, u manjem prostoru bit će „etno ulica“ s manjim izlagačima, a u većem, glavnom izložbenom prostoru bit će veliki izlagači. Za prvu sajamsku manifestaciju pozvali smo veći broj tvrtki s područja naše županije te će na sajmu nastupiti renomirane tvrtke. Na njih se nadovezuje značajan broj malih poduzetnika, obrtnika i OPG-ova koji su i do sada nastupali na sajmovima, ali i novi izlagači - rekla je Katavić Milardović.  

Pročitano 219 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI