Ispiši ovu stranicu

Predstavljeni rezultati Nacionalnog istraživanja Roditeljstvo i karijera

Nacionalno istraživanje Roditeljstvo i karijera pokazalo je da 65 posto zaposlenih roditelja mora raditi kompromise u karijeri, a svaka se druga žena suočila s preprekama u dobivanju povišice, napredovanju ili prilikama za napredak zbog majčinstva. Istraživanje je potvrdilo da muškarci imaju bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života od žena. Zaposlenim roditeljima je fleksibilnost visoko na listi prioriteta te njih čak 50 posto želi povećanje korištenja fleksibilnih radnih aranžmana. Skrb o djeci je još uvijek dominantno ženska odgovornost te majke provode više vremena s djecom u rutinskim aktivnostima. Posljedično je svaka druga ispitana majka doživjela neku od prepreka uslijed svoje roditeljske uloge kao što je dobivanje povišice, promaknuća ili prilike za napredak. Majke propuštaju i više prilika za razvoj karijere, što same takvim i doživljavaju, dok muškarci smatraju da su im prilike izjednačene. Također, više žena smatra da je spol važan čimbenik promocije, njih 38 posto u odnosu na 19 posto muškaraca. Karijerne težnje se djelomično razlikuju u korist muškaraca (51 vs 41 posto), ali mlađe generacije žena pokazuju veliki interes za razvoj karijere (91 posto u dobi do 30 godina i 57 posto u dobi do 40 godina) što je jasan znak organizacijama za osiguravanje potrebne podrške. Za razvoj ženskih karijera je važan i rodni balans na svim razinama koji trenutno nedostaje na razini visokog menadžmenta.

Rezultati istraživanja predstavljeni su u Zagrebu na dodjeli MAMFORCE standarda odnosno znaka kvalitete prijateljskog radnog okruženja za žene i obitelj. MAMFORCE zajednicu odgovornih poslodavaca čini više od 50 hrvatskih i regionalnih organizacija privatnog i javnog sektora.

- Ženama i muškarcima je potrebna različita podrška za ostvarenje istih karijernih mogućnosti. Provedeno istraživanje jasno pokazuje razliku u percepciji prilika po spolu, pri čemu muškarci ne vide prepreke s kojima se žene susreću. Takvo mišljenje često prevladava i u organizacijama kojima kroz postupak certifikacije za MAMFORCE standard ukazujemo na stvarno stanje i pomažemo u promjeni koja vodi pravičnijoj i inkluzivnijoj kulturi - naglasila je predstavljajući rezultate istraživanja autorica MAMAFORCE standarda Diana Kobas Dešković

Ravnatelj uprave za upravljanje operativnim programima EU u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Vicko Mardešić naglasio je da Vlada RH kontinuirano ulaže velike napore u širenje mreže socijalnih usluga kako bi u svim krajevima Hrvatske osigurala što bolju skrb za djecu i zavisne članove obitelji, a sve kako bi se unaprijedila ravnoteža između privatnog i poslovnog života kao važna potreba suvremene obitelji s djecom

- Znatno je unaprijeđen i zakonodavni okvir, u sustavu rodiljnih i roditeljskih potpora podignut je iznos naknade za roditeljski dopust te je uvedeno pravo na očinski dopust s ciljem ravnopravnije raspodjele skrbi o djeci u najranijoj dobi od strane oba roditelja – rekao je Mardešić.

Istraživanje i dodjela MAMAFORCE standarda organizirani su u okviru projekta Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce koji promiče uravnoteženu roditeljsku odgovornost. Provedbu projekta

sufinancira Europska komisija, koordinator projekta je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri su Hrvatska zajednica županija i Spona Code.

Kako se ističe, navedeni projekt promiče uravnoteženu roditeljsku odgovornost. Naime, rodno uvjetovanim stereotipima društvo očekuje da se o djeci primarno brinu majke dok se očeve obeshrabruje u preuzimanju aktivnije uloge u roditeljstvu. Cilj projekta je povećati osviještenost i utjecati na nejednaku podjelu odgovornosti unutar obitelji kao i na nepovoljnu poziciju zaposlenih majki i općenito roditelja.

 

Pročitano 214 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar