Ispiši ovu stranicu

Predstavljen program Dana Grada Vukovara 2023.

Vukovar u srijedu, 3. svibnja, obilježava Dan Grada te su tim povodom gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, njegov zamjenik Filip Sušac te pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić, predstavili program ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Vukovara i blagdana nebeskih zaštitnika svetih Filipa i Jakova.

Kako je najavio gradonačelnik Ivan Penava, obilježavanje započinje već 29. travnja Regatom sv. Filipa i Jakova i godišnjim koncertom HKGD „Dunav“.
- Sam 03. svibanj, kako to već tradicija nalaže, započeti će simbolično izvedbom Johanna Straussa „Na lijepom plavom Dunavu“ koja će razglasom u ranim jutarnjim satima proći ulicama Vukovara. Uslijediti će odavanje počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata svim hrvatskim braniteljima Vukovara te će biti služena sveta misa u crkvi sv. Filipa i Jakova – rekao je Penava.

Pod nazivom „Mladost i radost Vukovara“ održat će se Cvjetni korzo u kojemu će sudjelovati djeca vukovarskih vrtića. Za najmlađe će cijeli dan biti na raspolaganju igraonica na otvorenom – Pagoland, na novoj lokaciji uz parking hotela Dunav, a moći će uživati i u mađioničarskim trikovima.

Dan će se privesti kraju s programom „Volim lokalno“ – glazbenim programom kulturno-umjetničkih društava Vukovara te koncertom TS Bećarski inat koji će započeti u 21 sat na Trgu Republike Hrvatske.

Tog dana tradicionalno se održava i svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Vukovara, a osim toga, održat će se i Dan otvorenih vrata vukovarskih muzeja, gdje će biti besplatan ulaz za Vukovarke i Vukovarce. Mujkić je naglasila kako su se i ove godine potrudili ponuditi što više sadržaja za obitelji i mlade.
- Tako će se 04., 05. i 06. svibanja održati brojne sportske aktivnosti vukovarskih osnovnih škola i dječjih vrtića. Ove godine imat ćemo i premijeru dokumentarnog filma Križ slobode redatelja vukovarca Milana Pauna. Nakon proslave Dana Grada Vukovara, od 05. do 07. svibnja u Vukovar stiže 5. po redu festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, koje će u 3 dana u naš grad donijeti pregršt sadržaja, a koji će se održati na tri lokacije: Trg RH na kojem će se nalaziti centralna pozornica i ugostiteljske kućice, korzo gdje će se smjestiti sajamski štandovi s domaćim proizvodima iz cijele Hrvatske te perivoj dvorca Eltz gdje će se održati izložba oldtimera i bal Lipicanaca – rekla je Mujkić.

U subotu će se održati koncert Klape Šufit, a u nedjelju koncert Giuliana.

Pročitano 742 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI