Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Međunarodna biciklistička karavana Mostar - Vukovar stigla u Adicu

Biciklisti su oko podneva pristigli na Adicu Biciklisti su oko podneva pristigli na Adicu FOTO: HRV/Žana Kunji

U Vukovar je danas pristigla tradicionalna Međunarodna biciklistička karavana Mostar Vukovar u kojoj je 27 sudionika odvozilo više od 500 kilometara u spomen na hrvatske redarstvenike ubijene 2. svibnja 1991. godine u Borovu selu. Biciklistička karavana održava se od 2011. godine, a najviše sudionika do cilja je došlo 2013. kada ih je bilo 45.


Predsjednik Udruge "Hercegovina bike" Toni Zorić istaknuo je kako ih je cijelim putem pratilo lijepo vrijeme te kako su sretno stigli do cilja.
- Našem Vukovaru donosimo pozdrave iz Mostara, Kiseljaka, Žepča i Županje. Ovo je jedna lijepa tradicija koju ćemo zasigurno nastaviti kako bi povezali, i na ovaj način, gradove prijatelje – istaknuo je Zorić te se zahvalio na gostoprimstvu.

Začetnik ideje karavane je Mario Marić iz biciklističkog kluba "Mostar" koji je s ponosom objasnio kako se ideja rodila prije 12 godina kada je želio na turu krenuti sam, ali pridružili su mu se neočekivano i drugi sudionici. Marić je istaknuo kako je smišljao prigodan datum za karavanu, s obzirom da su vremenski uvjeti pred obilježavanje sloma obrane Vukovara otežani, te se iz toga razloga odlučio na put krenuti u svibnju i odati počast ubijenim hrvatskim redarstvenicima, ali i svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote dali za slobodnu Hrvatsku. Organizatori su istaknuli kako im se svake godine priključuju i novi sudionici, a ove godine najmlađi je proslavio 18. rođendan na putu prema Vukovaru.

U Adici ih je dočekao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenikom Filipom Sušcem, a sudionici su se potom uputili na Ovčaru i Memorijalno groblje.

Pročitano 446 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI