Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Sabo: Vijećnici su glas građana, dobro ih zastupaju

Sabo: Vijećnici su glas građana, dobro ih zastupaju Foto: MŠ/Grad Vukovar

Povodom obilježavanja Dana grada i njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova o radu Gradskog vijeća Grada Vukovara, ali i drugim aktualnostima, razgovarali smo s predsjednikom vijeća Željom Saboom.

Upitali smo ga kako bi ocijenio rad vijeća u proteklih 365 dana, a Sabo je istaknuo kako je vrlo zadovoljan što su vijećnici aktivni te zahvalio građanima i vijećnicima na velikom zanimanju za rad vijeća.

- Gradsko vijeće je Sabor na lokalnoj razini. Svjedoci smo koliko je tamo burno, a i na našim sjednicama ponekad bude dinamično. Zadovoljan sam jer mogu reći, u okviru nekih malih odstupanja, da vrlo dobro kontroliram situaciju zajedno s potpredsjednicima i da se radi po poslovniku – odgovorio je Sabo. O suradnji s građanima ima samo riječi hvale.
- Uloga je vijećnika i svih nas u vijeću da predstavljamo građane i drago mi je da vijećnici, po lokalitetu življenja, imaju tu mogućnost razgovarati s građanima i zastupati njihove prijedloge i probleme. Mnogi vijećnici to čine i zaista je pohvalno. Čestitam im ako koriste tu svoju ulogu jer rade pravi posao – istaknuo je i dodao kako je vijeće tijelo koje donosi lokalne i gradske zakone koji su se pokazali dobrima jer se ne mijenjaju često kao što je slučaj sa zakonima na razini države.

- Takve odluke i zakoni doprinose razvoju grada u svakom smislu, pa i gospodarskom. Gradski pročelnici, na zadovoljstvo gradonačelnika i njegovih zamjenika, a po mojem viđenju, kvalitetno obavljaju posao i to rezultira uspjesima - pohvalio je Sabo te dodao kako je vidljivo da se u gradu pripremaju realizacije određenih poslovnih objekata koji će sigurno zapošljavati na stotine osoba. 
- To je obećavajuće i u tome vidim budućnost – rekao je.

SVAKO NEKA BRINE O SVOM DVORIŠTU

Na novinarsko pitanje kako ocjenjuje život u Vukovaru danas i što se sve može učiniti bolje, odgovorio je kako se uvijek može napredovati i kako očekuje da će se to i ostvariti.

- Uvijek sam isticao da svaki čovjek može živjeti bolje, ali i gore. Međutim, dobro je ako je svaka osoba ambiciozna jer to prije svega znači da je netko zdrav jer teži boljemu. Mi smo zdrav i siguran grad i želimo više. Uvijek smo imali više od mnogih drugih gradova, naš prijeratni standard, koji nam daje za pravo da tomu težimo i da ga dostignemo – objasnio je Sabo te dodao kako se nada da će svaki građanin i građanka pridonijeti tome da se grad još više razvija. Kritizirao je nemarne građane, osobito u gradskoj četvrti Borovo naselje.

- Svi građani, novi doseljeni ili starosjedioci, koji odstupaju od normi i kućnog reda, svojim ponašanjem i nebrigom narušavaju izgled urbane sredine. Najbolji primjer je Borovo naselje gdje je vidljiva prava devastacija prostora u području kolonija i Batinoga naselja. Nezadovoljan sam miješanjem ingerencija resornog ministarstva i gradske uprave. Grad nije nadležan, državne inspekcije nisu aktivne i to dovodi do grozne situacije. Nešto se mora poduzeti, a svatko od nas može pomoći da bude bolje – istaknuo je Sabo dodajući kako se prema gradu treba odnositi kao prema svome dvorištu.

MLADI DOLAZE I OSTAJU

Sabo se osvrnuo i na demografsku situaciju u gradu te je rekao kako mu je drago da mladi ljude dolaze živjeti u Vukovar. Istaknuo je kako su za mlade, osim radnih mjesta, ključne demografske mjere.

- Radna mjesta nisu dovoljna za dobar život ako mlada obitelj nema vrtić i školu. To dovodi da mladi bježe iz gradova, a to vidimo na primjeru Zagreba. Roditelji prosvjeduju, nemaju kamo s djecom, susreću se s nizom problema. Vukovar je pružio puno u tom pogledu i mladi parovi, nakon što zasnuju obitelj, ne moraju razmišljati o tim problemima. To je razlog zašto dolaze u Vukovar i ovdje ostaju – ispričao je i naglasio kako mladi odlaze jer žele iskušati život negdje drugdje.

- To je normalno, uvijek je i bilo tako. Činjenica je da u Vukovaru ima posla i već sada imamo radnih mjesta koja ne možemo upotpuniti. Savjetovao bih mladima da ne teže uredskim poslovima, nego obrtničkim zanimanjima koja su deficitarna – rekao je Sabo te dodao kako su u tim zanimanjima i primanja odlična. Po njegovom mišljenju i stotinu tesara bi imalo posla u Vukovaru.

Građankama i građanima povodom Dana Grada Vukovara poželio je sreću i zdravlje, a posebno je istaknuo kako se nada dobroj suradnji u nadolazećem vremenskom razdoblju.

Pročitano 194 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI