Ispiši ovu stranicu

Zajednica povratnika želi organizirati izložbu u Ujedinjenim narodima

Iz Vukovara izložbe se priprema na put u New York Iz Vukovara izložbe se priprema na put u New York Milan Paun
Pod motom Mirna reintegracija – pobjeda razumom u dvorcu Eltz u Vukovaru održana je Treća konferencija Zajednice povratnika hrvatskoga Podunavlja čiji je predsjednik Ivica Klem.
 Konferencija je posvećena obilježavanju 25. obljetnice završetka mirne reintegracije, jedine uspješne misije UN-a koja je u našim krajevima zaustavila rat i omogućila povratak svima u svoje domove. 
Juraj Mihajlović, predsjednik Zajednice povratnika Vukovarsko-srijemske županije i potpredsjednik Zajednice povratnika hrvatskoga Podunavlja, kaže da su njihovi zahtjevi naknada ratne štete na temelju potpisanih sporazuma o normalizaciji odnosa između Republike Hrvatske i Savezne Republike Jugoslavije te Erdutskog sporazuma, procesuiranje ratnih zločinaca, pronalazak nestalih osoba i naknada štete logorašima. 
Predavanje "Mirna reintegracija - vizija budućnosti" održala je Sandra Cvikić iz Instituta Ivo Pilar u Vukovaru. 
Vladu je na konferenciji predstavljao Špiro Janović, Hrvatski sabor Nikola Mažar, a Grad Vukovar gradski pročelnik za branitelje Darko Dimić. Postavljena je i izložba 110 fotografija "Pravo na dom" autora Branka Peka i Artuković. Cilj je izložbu dovesti u zgradu Ujedinjenih naroda u New Yorku o čemu se još vode pregovori, rekao je Pek. Prikazan je i kratki dokumentarni film "Mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja" u kome su snimke dolaska predsjednika Franje Tuđmana u Beli Manastir i Vukovar na početku mirne reintegracije. Na konferenciji je uz klavirsku pratnju pjevala Aleksandra Čeliković Cvidrak.
Pročitano 449 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun