NAJNOVIJE
Vijenac i svijeće položili članovi HDZ-a

Povodom obilježavanja 24. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana članovi Gradskoga odbora HDZ-a Vukovar položili su vijenac i zapaliti svijeće podno Tuđmanove biste u središtu Vukovara.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:27)
Članovi Domovinskoga pokreta upalili svijeće

Članovi Gradskoga ogranka Domovinskoga pokreta Vukovar upalili su svijeće podno biste prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana na glavnom gradskom trgu u Vukovaru.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:26)
Obilježena 24. godišnjica smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana

Povodom 24. godišnjice smrti prvoga hrvatskoga predsjednika podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru svijeću je u ime Grada Vukovara upalio gradski pročelnik za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:20)
U Vukovar došli najbolji studenti sportaši u vodenim sportovima

Na plivalištu u Vukovaru održava se dvodnevno državno prvenstvo UniSport H2O za studente i studentice u plivanju i vaterpolu.

(Subota, 09 Prosinac 2023 18:14)
Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći

U 19.41 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na županijskoj cesti 4224, između Komletinaca i Nijemaca, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Navodno je riječ o dvojici mladića.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. 
(Subota, 09 Prosinac 2023 08:47)
Mijenja se Zakon o doplatku za djecu

Vlada RH uputila je u Sabor konačni prijedlog izmjena Zakona o doplatku za djecu, a koje bi na snagu trebale stupiti 1. ožujka 2024.. Mijenjaju se dohodovni cenzusi kao uvjeti za ostvarivanje prava na doplatak sa sadašnjih 70 posto proračunske osnovice na 140.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:54)
Obilježena godišnjica rođenja skladatelja hrvatske himne Josipa Runjanina

 U Vinkovcima je svečano obilježena 202.obljetnica rođenja Josipa Runjanina, skladatelja himne Lijepa naša. Podno njegove biste na trgu Josipa Runjanina vijence je položila Garda Hrvatskoga sokola, a predstavnice braniteljskih udruga s vinkovačkoga područja zapalile su svijeće za one koji su dali život za domovinu. Rođen 8.prosinca 1821.godine u Vinkovcima, ovaj je časnik u austrougarskoj vojsci uglazbio pjesmu Antuna Mihanovića Horvatska domovina, a koja je 1891.godine proglašena hrvatskom himnom pod nazivom Lijepa naša domovino.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:53)

Potpisani ugovori za uređenje Adice, rok za izvođenje radova je 9 mjeseci

Potpisani ugovori za uređenje Adice, rok za izvođenje radova je 9 mjeseci Foto: Marija Molnar

Projekt uređenja Adice jedan je od kapitalnih gradskih projekata i dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Ugovore o nastavku izvođenja radova u okviru tog projekta potpisali su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, u ime tvrtke Planum građenje Emil Tuša i Željko Šarčević iz Vodoprivrede Vinkovci. Predviđena je izgradnja šetnice uz Vuku vrijedna gotovo 3,5 milijuna eura te sportsko-zabavni adrenalinski park vrijedan skoro 2,2 milijuna eura. Rok za izvođenje radova je devet mjeseci.

- Nakon što se prethodni izvođač radova našao u poslovnim problemima, uspješno smo prebrodili tu situaciju uz pomoć gradskih stručnih službi i raspisali javnu nabavu. Ugovore potpisujemo s tvrtkama s kojima smo do sada dobro surađivali i imamo pozitivna iskustva u pogledu njihove ozbiljnosti u pristupu i dinamici izvođenja radova i kvalitete obavljenog posla, kao i partnerski odnos - istaknuo je na svečanosti potpisivanja ugovora gradonačelnik Penava

Voditelj projekta Igor Antolović pojasnio je detalje oko nove šetnice uz Vuku i adrenalinskoga parka.

- Riječ je o drvenoj šetnici na betonskim stupovima dužine nešto preko jednog kilometra koja počinje od Ulice 204.vukovarske brigade gdje završava nasip uz Vuku koji rade Hrvatske vode pa sve do mosta na Dobroj vodi s odvojcima prema šumi. Šetnica će ujedno služiti i kao poveznica za dva segmenta adrenalinskoga parka odnosno visinskog i nizinskog poligona za djecu i stijene za penjanje koja udovoljava kriterijima za organizaciju međunarodnih natjecanja. S vrha stijene preko Vuke spuštat će se zip line dužine 500 metara – rekao je Antolović.

Za projekt Adica iz europskih je fondova osigurano 3.664.515,56 eura, iz gradskog proračuna 1.406.806,00 eura, a projekt sufinancira i Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara u iznosu od 504.346,00 eura.

Pročitano 521 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija