Ispiši ovu stranicu

Potpisani ugovori za uređenje Adice, rok za izvođenje radova je 9 mjeseci

Potpisani ugovori za uređenje Adice, rok za izvođenje radova je 9 mjeseci Foto: Marija Molnar

Projekt uređenja Adice jedan je od kapitalnih gradskih projekata i dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Ugovore o nastavku izvođenja radova u okviru tog projekta potpisali su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, u ime tvrtke Planum građenje Emil Tuša i Željko Šarčević iz Vodoprivrede Vinkovci. Predviđena je izgradnja šetnice uz Vuku vrijedna gotovo 3,5 milijuna eura te sportsko-zabavni adrenalinski park vrijedan skoro 2,2 milijuna eura. Rok za izvođenje radova je devet mjeseci.

- Nakon što se prethodni izvođač radova našao u poslovnim problemima, uspješno smo prebrodili tu situaciju uz pomoć gradskih stručnih službi i raspisali javnu nabavu. Ugovore potpisujemo s tvrtkama s kojima smo do sada dobro surađivali i imamo pozitivna iskustva u pogledu njihove ozbiljnosti u pristupu i dinamici izvođenja radova i kvalitete obavljenog posla, kao i partnerski odnos - istaknuo je na svečanosti potpisivanja ugovora gradonačelnik Penava

Voditelj projekta Igor Antolović pojasnio je detalje oko nove šetnice uz Vuku i adrenalinskoga parka.

- Riječ je o drvenoj šetnici na betonskim stupovima dužine nešto preko jednog kilometra koja počinje od Ulice 204.vukovarske brigade gdje završava nasip uz Vuku koji rade Hrvatske vode pa sve do mosta na Dobroj vodi s odvojcima prema šumi. Šetnica će ujedno služiti i kao poveznica za dva segmenta adrenalinskoga parka odnosno visinskog i nizinskog poligona za djecu i stijene za penjanje koja udovoljava kriterijima za organizaciju međunarodnih natjecanja. S vrha stijene preko Vuke spuštat će se zip line dužine 500 metara – rekao je Antolović.

Za projekt Adica iz europskih je fondova osigurano 3.664.515,56 eura, iz gradskog proračuna 1.406.806,00 eura, a projekt sufinancira i Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara u iznosu od 504.346,00 eura.

Pročitano 578 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar