NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

U Osijeku obilježen Dan državnosti

U Osijeku obilježen Dan državnosti Foto: OBŽ

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske izaslanstvo Osječko-baranjske županije predvođeno županom Ivanom Anušićem položilo je vijenac i upalilo svijeće pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Trgu slobode u Osijeku. Vijence su položili i svijeće upalili i članovi izaslanstava Grada Osijeka na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem, Policijske uprave osječko-baranjske, Hrvatske vojske te udruga hrvatskih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Župan Ivan Anušić čestitao je građanima Dan državnosti Republike Hrvatske rekavši kako je obilježavanje 33. godišnjice neovisnosti Republike Hrvatske prigoda da se, kao i svake godine, prisjetimo svih događanja, a posebno 90-ih godina tijekom kojih smo stvarali Hrvatsku.
-Od prvih demokratskih izbora pa sve do Domovinskog rata, koji je učinio Hrvatsku neovisnom, ali i uzeo puno života hrvatskih branitelja i civila, stvoreni su preduvjeti zahvaljujući kojima danas imamo slobodnu zemlju koju trebamo graditi i činiti boljom za generacije koje dolaze poslije nas. Hvala svima koji su kroz stoljeće svoje živote ostavljali za ideju neovisne Republike Hrvatske, počevši od davnih vremena pa završivši s 1996. godinom te se nadam da više nijedan Hrvat neće morati oružjem braniti svoju domovinu. Preduvjete za to mora napraviti politika, osobito u budućnosti u kojoj nas očekuju brojni izazovi, mijenjaju se globalni odnosi snaga, a Hrvatska u tome mora biti gospodarski, vojno i politički snažna te zadržati svoju samostalnost, bez mogućnosti ugroze bilo koga – poručio je Anušić.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je kako se danas s pijetetom prisjećaju svih poginulih hrvatskih branitelja i civila koji su dali svoje živote u obrani domovine.
- Oni su dali nemjerljiv doprinos u stvaranju i oslobađanju Hrvatske, a njihova hrabrost i zajedništvo trebaju nam biti motivacija za daljnje vođenje jedinica lokalne samouprave, ali i cijele države. Hrvatska se 90-ih godina goloruka suprotstavila tada trećoj vojnoj sili Europe i od tada do danas prošla trnovit put. Sada smo dio euroatlantskih integracija, od ove godine dio smo i eurozone i Schengena, a svjedoci smo koliko je lakše prebroditi različite krize kada ste u društvu najjačih ekonomija - rekao je Radić.

Članovi izaslanstava Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Policijske uprave osječko-baranjske položili su cvijeće i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, izaslanstvo Grada Vukovara će počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća svima onima koji su svoj život utkali u oltar Domovine te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku odati 30. svibnja u 8:30 sati na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata. Nakon odavanja počasti, u 09:00 sati, u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova služit će se sveta misa za Domovinu.

Pročitano 191 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija