Ispiši ovu stranicu

Skupina branitelja krenula pješice od Vukovara do Dubrovnika

Skupina branitelja  krenula  pješice od Vukovara do Dubrovnika Foto: Marija Molnar

Kod Vukovarskog vodotornja započo je projekt Jedno srce-jedna duša od Vukovara do Dubrovnika – hodnja od Vukovara do Dubrovnika/Srđa. Skupina hrvatskih branitelja pješačit će 35 dana po 30-tak kilometara dnevno od Vukovara do Dubrovnika/Srđa i na taj način simbolično povezati dva grada heroja. Cilj je projekta, čiji je nositelj Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, očuvati vrijednosti i stvarati pozitivne percepcije javnosti o Domovinskome ratu.

Na put su iz Vukovara prema Dubrovniku krenuli Josip Hunjet, Miljenko Varga, Josip Janković, Robert Štih, Božidar Sambolek, Nenad Kamenar te kao logistička podrška Tomislav Basa i Darko Posarić. Putem će se družiti sa suborcima i građanima te odavati počast kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kraj kojih budu prolazili.

Okupljenima se u ime potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda obratio Krunoslav Šeremet, ravnatelj Memorijalnoga centra Domovinskoga rata Vukovar, naglašavajući ponos, poštovanje i zahvalnost svima onima koji su pomogli ovaj projekt jer ujedinjuje i povezuje istok zapad, sjever i jug Hrvatske.

- S poštovanjem i zahvalnošću ispraćamo ove hrabre branitelje koji danas počinju svoje dugo putovanje do Dubrovnika u spomen na žrtvu svih onih koji su svoje živote dali za neovisnu i slobodnu Hrvatsku – naglasio je Šeremet.

Projekt su podržali i UHDDR, Udruga veterana 7.gardijske brigade PUMA, Udruga veterana 104.brigade ZNG Varaždin i Grad Vukovar.

- Po drugi puta branitelji kreću iz Vukovara prema Dubrovniku i ovo je hvale vrijedna akcija kojom se želi potaknuti tema zajedništva i jedinstvenosti. Upravo stoga i počinje ispred Vukovarskog vodotornja koji je simbol svih Hrvata. Kao gradska uprava smo pomogli organizatorima u svemu što im je bilo potrebno oko ovog projekta. Svim hodačima pred kojima je put duži od tisuću kilometara želimo siguran korak i neka ih dragi Bog čuva – poručio je zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Filip Sušac koji je zajedno s gradskim pročelnicima Kristinom Bilić, Darkom Dimićem i Josipom Palošem došao ispratiti i podržati branitelje hodače.

Pročitano 476 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar