Ispiši ovu stranicu

Najavljen Dunav Fest 2023

Najavljen Dunav Fest 2023 Foto: K.B.

U Vukovaru će se po drugi puta održati Dunav Fest 2023. Bogat trodnevni program najavili su na konferenciji za medije zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić sa suradnicima.

Od 22. do 24. lipnja u Vukovaru će se po drugi puta duž šetnice uz Dunav održati manifestacija Dunav Fest koja je posvećena Dunavu, a ove godine produžena je na tri dana, a u sklopu nje će građani i svi posjetitelji Vukovara moći uživati u raznovrsnom programu i aktivnostima za sve uzraste, bogatoj gastronomskoj ponudi, fišijadi, susretu folklornih društava te koncertima. Što posjetitelje očekuje, najavili su na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara, pročelnik UO za društvene djelatnosti Josip Paloš te pročelnica UO za gospodarstvo Kristina Bilić. Sušac je istaknuo kako i ove godine u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Vukovara za građane tradicionalno organiziraju manifestaciju kojom se obilježava 29. lipanj kada je Međunarodni dan Dunava.
- Prvoga dan, u četvrtak, očekuje nas filmska večer i nova gastro ponuda, a to je roštilj kobasica pripravljena od ribljeg mesa. U petak nas očekuje priprema šarana na rašljama koji će se prodavati popristučanoj cijeni te će se prvi dan završiti koncertom Tamburaškog sastava Slavonski dukati. Finalni dan je u subotu, a bogati program kreće od ranih jutarnjih sati, miris fiša prožimati će se kroz cijeli grad, a dan privodimo kraju koncertom Sandi Cenova. – kazao je Sušac te zahvalio svim partnerima manifestacije, ali i pozvao građane da posjete Dunav fest.
Pročelnik Paloš naglasio je kako je manifestacija prošle godine trajala dva dana, a ove godine manifestaciju su podignuli na višu razinu te će trajati tri dana.
- Zadovoljstvo nam je na ovaj način predstaviti bogatstvo naše kulture stoga se u sklopu programa prikazuju filmovi serijala Vučedolske tajne u režiji Darka Puharića, serijala čiji je Grad Vukovara bio sponzor, a prije svega ostvario je veliki uspjeh na bropjnimfiulmskim natjecanjima. Program će obogatiti i Palimngo arts – fire show te bubnjarski show kao i cirkus show - naveo je Paloš.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić podsjetila je sve zainteresirane kako će se u sklopu Dunav Festa održati Sajam tradicijskih proizvoda i Fišijada za koje je raspisan javni poziv.

- Rapisali smo Javni poziv koji je otvoren do 15. lipnja za kuhanje fiša, a nalazi se na stranicama Turističke zajednice grada Vukovar. Isto tako, raspisan je i Javni poziv za Sajam tradicijskih proizvoda i otvoren je do 16. lipnja. Svi voljni dobre zabave, druženja uz obilježavanje nama iznimno značajnog dana mogu se prijaviti i sudjelovati u manifestaciji, a osim natjecateljskog dijela organizirano je i kuhanje fiša za sve naše posjetitelje. Kroz sva tri dana program će upotpuniti i sajam tradicijskih proizvoda te susreti folklornih društava - rekla je Sekulić te najavila i Tjedan dunavske kuhinje u suradnji sa lokalnim ugostiteljima u trajanju od 22.do 29. lipnja.
- Svi posjetitelji moći će uživati u specijalitetima od dunavske ribe po promotivnim cijenama - zaključila je.

Pročitano 243 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI