Ispiši ovu stranicu

Najavljen bogat program ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni

Najavljen bogat program ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni Foto: Grad Vinkovci

Organizatori ovogodišnjih 58.Vinkovačkih jeseni koje se održavaju od 8. do 17.rujna najavili su na konferenciji za medije nastupe Doris Dragović, Matije Cveka, Domenice i Joleta, Stjepana Jeršeka Štefa i Šime Jovanovca kao i tamburaških sastava Đeram, Vranac, Fijaker i Sinovi ravnice. Svečanost otvorenja održat će se pod nazivom Dva sjajna dukata u petak 15.rujna, dan poslije je zakazan prvi dio državne smotre folklora, a u nedjelju 17.rujna nezostavni svečani mimohod s više od 70 folklornih skupina, najavio je tajnik vinkovačke Zajednice kulturno-umjetničkih djelatnosti Stjepan Đurković.

- Folklorne večeri traju od 8. do 13. rujna, svaku večer nastupit će po 10 KUD-ova. Prvi vikend, 9. i 10. rujna, čekaju nas Dječje vinkovačke jeseni – prvoga dana Međužupanijska smotra folklora s najboljim dječjim skupinama iz 15 hrvatskih županija, drugoga dana mimohod s više od 50 skupina i 2000 djece koja vjerno čuvaju bogatstvo naše manifestacije. Središnji dio, svečani mimohod okupit će više od 70 skupina – pojasnio je Đurković.

Predsjednik organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić najavio je bogat program i povratak šatora koji bi trebao riješiti eventualne probleme s lošim vremenom.

- Pokazali smo da znamo čuvati svoju tradiciju, nadam se da smo ove godine pogodili i zabavni program i da će 58. manifestacija biti bolja od svih dosadašnjih. Najavljujem vraćanje šatora koji će poslužiti kao rezervna varijanta za otvorenje, ali i za same koncerte pa ove godine ne bi trebalo biti problema u slučaju kiše- rekao je Bosančić, a direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković pozvala sve da dođu i lijepo se zabave na ovogodišnjim Vinmkovačkim jesenima te ujedno najavila skoru objavu javnog poziva za ugostitelje i izlagače.

 

 

Pročitano 252 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar