Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Budi majstor u Vodovodu: Primaju na praksu i stipendiraju vodoinstalatere

Budi majstor u Vodovodu: Primaju na praksu i stipendiraju vodoinstalatere Foto: HRV/Ž.K.

Vodoinstalater je deficitarno zanimanje, svake godine u srednje škole upisuje ih se sve manje. Preporukama za 2023. godinu, prema podatcima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, potrebno je povećati broj vodoinstalatera, ali i zidara, tesara, keramičara, fasadera i drugih sličnih zanimanja. Kako bi potaknuo mlade da upišu obrazovanje za ovo zanimanje, Vodovod grada Vukovara provodi projekt "Budi majstor u Vodovodu" putem koga će od iduće školske godine primati na praksu učenike koji se obrazuju za vodoinstalatera.

Direktor Vodovoda Grada Vukovara Dario Tišov objasnio je kako su još krajem prošle godine svoje djelatnike osposobili za mentore tako što je dio njih položio državni majstorski ispit.

- Glavni cilj projekta je utjecati na mlade, prenijeti im iskustvo, znanje i radne navike i time ih pripremiti na buduće poslovne i životne izazove. Učenike ćemo primati na praksu te s njima sklopiti ugovore i o stipendiranju, a najbolji će steći mogućnost stalnog zaposlenja nakon završetka škole. Osim toga, stipendije će nagraditi učenike, ali i pomoći roditeljima u školovanju djece - naglasio je Tišov te dodao kako u suradnji s Gradom Vukovarom žele provoditi mjere poticanja i osposobljavanja učenika za deficitarna zanimanja. Što se tiče zaposlenja, kaže kako je u Vodovodu broj djelatnika u četiri godine smanjen za gotovo 22 posto, a trude se zapošljavati stručne, mlade kadrove kojima postojeći djelatnici mogu prenijeti znanje kako bi generacije koje dolaze osposobili za održavanje vodno-komunalne infrastrukture. Više informacija o prijavi bit će dostupne na službenim stranicama Vodovoda.

Pročitano 385 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI