Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Šimpraga: Nećemo doći u Kolonu jer želimo sačuvati dostojanstvo

Nakon najave saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića da će, ukoliko Milorad Pupovac i SDSS i ove godine dođu bacati vijence u Vukovar, s građanima "živim zidom" to spriječiti, predstavnici spomenute stranke i drugih srpskih organizacija obratili su se danas javnosti i potvrdili kako su od dolazaka u Vukovar i Škabrnju odustali.

 Istaknuli su kako njihova odluka nije takva zbog straha od prijetnji već zbog toga što se njihova želja za iskazivanjem pijeteta pretvara u povod za fizičko sukobljavanje. Izjavu je medijima pročitala potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga (SDSS) te je posebno naglasila kako neće govoriti o onima koji su o njima govorili prethodnih dana, nego isključivo o tome zašto danas nisu tamo gdje su trebali i željeli biti.

Naglasili su kako su na Dunavu danas, kao i prethodnih godina, htjeli biti za sve žrtve hrvatske i srpske nacionalnosti koji su skončali u njemu, a Šimpraga je rekla kako su imali u planu posjetiti Ovčaru i pravoslavni hram sv. Nikolaja.

"Trebali smo i htjeli biti sutra u koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji. Danas vidimo da to ne možemo i ne trebamo", stoji u izjavi. Odustajanjem od dolaska u Vukovar i Škabrnju žele, kažu, sačuvati dostojanstvo komemoracija, ali svoje.

Na kraju obraćanja pozvali su svoje sunarodnjake, Srpkinje i Srbe, da "u svojim srcima zapale svijeće za spomen na njihove sugrađane, Hrvatice i Hrvate, koji su na ove dane i tokom svih ratnih godina ubijeni ili nestali u ovim krajevima". Pozvali su ih da to učine svaki puta kada pale svijeću i za vlastita iskustva stradanja te da time grade mir i dostojanstvo u sjećanju i življenju.

"Neka je vječni spomen svim poginulim u Vukovaru i Škabrnji. Neka je trajan mir među svima nama koji ih se sjećamo", stoji njihovoj u izjavi.

Pročitano 325 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI